eskokalervo Suomen pelastaminen

Harhainen ravitsemustiede

  • Pohjois-Karjala-tutkimuksen kuolleisuustulokset, projektin alku ympyröitynä
    Pohjois-Karjala-tutkimuksen kuolleisuustulokset, projektin alku ympyröitynä

Uusinpien tutkimusten valossa näyttää vahvasti siltä että ravitsemustieteemme on korruption ja sen seurauksena valikoivan tutkimuksen ja tutkimustulosten vääristelyn mädättämää. Suorastaan kansantuhon on aiheuttanut THL, Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos, joka säätelee koulujen ja sairaaloiden ruokasisältöjä sekä vaikuttaa ratkaisevasti jo terveytensä ainakin osittain menettäneiden kansalaisten asialla olevien liittojen ravintosuosituksiin, esim. Diabetesliitto, ja Sydänliitto. Kansalaistuhoon osallistuvat myös Valvira ja Evira, jotka ovat nuukahtaneet valta-uskomusten harha-uneen.

Tämä maailmanlaajuinen suuntaus käy ilmiselväksi kun tutustuu uusimpaan terveysalan tutkimuksia ruotivaan kirjallisuuteen, esim.:

- Dr. William Davis: Eroon vehnästä, 2011

- Dr. Andreas Eenfeldt: Ruokavallankumous, 2011

- Tri Antti Heikkilä: Heikkilän keittokirja, 2014

- Tri Taija Somppi&Co: Parantava ruoka, 2015

- Dr. David Perlmutter: Tuhon siemenet, 2013, on näistä tämän vuosikymmenen uutuuksista ehkä kattavin analyysi ravitsemustieteen löydöksistä. Perlmutter mm. siteeraa v. 2010 American Journal of Clinical Nutritionin julkaisemaa tutkimusta, joka analysoi 21 aiheesta tehtyä 340.000 ihmistä käsittänyttä tutkimusta 5-25 vuoden ajalta.Tutkimus osoitti valtauskomuksia suosivan värityksen läpikäydyistä aineistoista tehtyjen tulkintojen raportoinnissa. Oikeat, vastaansanomattomat päätelmät aineistojen perusteella yhteenvetotutkimuksen mukaan, mm:

- tyydyttyneiden rasvojen saanti ei lisää sydän-ja verisuonitautien riskiä vaan päinvastoin, tyydyttyneitä rasvoja eniten käyttäneiden riski havaittiin n.19 % pienemmäksi

- suurten lääketehtaiden etuihin huonosti sopivat tutkimustulokset oli sivuttiin.

Asiaan paneutuville löytyy lisävalaistusta myös kirjoista:

Syövästä voi selviytyä, Irti sokerista loppuiäksi, Viljaton kattaus, Rahan raiskaama terveydenhuolto, Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus.


Useat tutkijat perustelevat hiilihydraattimyönteiset uskomukset mahdottomiksi, satalukuisten tutkimusten ohella, historialla:
satoja tuhansia vuosia kestäneen metsästys- ja keräily -kauden aikana ihmisen denetiikka rakentui proteiini-rasva -ravinnon käsittelijäksi, ei 10.000-vuotinen viljan syönti (Suomessa vain muutamia satoja vuosia) ei ole ehtinyt geenejä muuttaa, tarvittaisiin vuosia moninkertainen määrä elimistön muuttamiseen hiilihydraattikeskeisen ravinnon käsittelyyn. Lisäksi viimeisen viidenkymmenen aikana jalostettu lyhytkortisen rappiovehnän gluteeni on osoittautunut ihmisravinnoksi kelpaamattomaksi, jopa myrkylliseksi.

Miten näin on päässyt käymään? Miten arvostamamme tiedemiehet voivat sortua yhteiseen harhaan ja kuukahtaa joukkouskomuksen uneen. Minä en pidä enemmistöä heistä valehtelijoina vaan kokonaisen paradigma-harhan hyväuskoisina uhreina.

Paradigna = oppirakennelma, ajattelutapa, teoriakokonaisuus, viitekehys, maailmankuva. Siis niin kokonaisvaltainen ajatusrakennelma, että kaikki sen vastainen tuntuu väärältä, harhaiselta ja ja jopa rikokselta vallitsevaa touuskäsitystä vastaan.

Muistamme Galileo Galilein joutuneen kirkon kiroukseen väitettyään maan kiertävän aurinkoa. Inkvisitio ei mielestäni tehnyt tätä murhanhimossaan vaan he vain pitivät kiinni, omasta totuudestaan, paradigmastaan = Maa on kaiken keskus, koska muuten koko uskomusjärjestelmä olisi kerralla romahtanut ja siihenhän ei ihminen hevin pysty, ei ainakaan uskonveljiensä ympäröimänä.

Yli kahdenkymmenen vuoden takainen (ennen v. 1995) ravitsemusparadigmahan oli kahdenkymmenen vuoden (n. 1975 - 1995) ajan hiilihydraatti- eli sokeri ja leipä -terveyskäsitys. Sitä tietenkin pönkitettiin elintarvike- ja lääketeollisuuden tukemilla tutkimuksilla ja niiden "oikeaa" teoriaa tukevilla tulkinnoilla. En usko esim. Pekka Puskan kokeneen tulkintaansa Pohjois-Karjala -projektin tuloksista, oheinen kuva, tutkijaetiikkansa vastaiseksi harhakuvaksi, vaan hän oikeasti varmaan uskoi, että projektin "valistus" olisi vaikuttanut hidastavasti joensuulaisten kuolleisuuteen. Toisten toimesta tehty tarkistushan kuitenkin osoitti, että muu Suomi, esim. kuopiolaiset, säästyivät hiilihydraatteja suosittavan "valistuksen"  mahdollisena seurauksena joensuulaisia kohdanneesta noin 13 %:n kuolleisuuden kasvulta projektin alkua seuranneen ensimmäisen kahden vuoden aikana. Joensuulaiskuolleisuuden nousun (n. 586 >> n. 660 /vuosi) ja muun Suomen laskun (n. 470 >> 450 /vuosi) kuolleisuus-ERO odotusten vastaisesti kasvoi peräti 94 (116 >> 210) kuolemalla eli n. 81 %.

Paradigma = kokonaisvaltainen perususkomus, siis ohjaa jopa aistihavaintojen tulkintoja ja järkeilyä, kuvittelusta pahumattakaan, näkemään asiat paradigman mukaisella tavalla. Tämä on todistettu useilla esim. havaitsemista mitanneilla psyykkisillä kokeilla.

Terveys-paradigman 1975 - 1995 mukaisia perususkomuksiahan olivat mm.

- tyydyttyneet rasvat, esim. voi, ja erityisesti kolesteroli aiheuttavat sydän- ja verisuonirairauksia

- lihominen tai laihtuminen on suora seuraus nautittujen ja kulutettujen kaloreiden määräerosta

- monipuolinen, pääasiassa hiilihydraatteja, etenkin leipää, sisältävä ruokavalio on hyväksi

- Diabeteksen (samoin Alzheimerin tauti) hoito vaatii aina lääkityksen eikä siitä voi parantua

- elimistö, etenkin aivot tarvitsevat ravinnon sisältämiä hiilihydraatteja toimiakseen hyvin

Tutustumalla mainittuihin tutkimusraportteihin jokainen huomaa ko. uskomukset kaikki vääriksi, senhän sanoo jo edellä kuvattu ihmisen historiakin. Esim. pohjoismaalaiset elivät lähes koko geneettisen historiansa eläinproteeneilla (miksi meillä muuten olisi kulmahampaat) ja eläinrasvoilla, vasta muutama sata vuotta, maanviljelyksen aikakauden, olemme yrittäneet huonolla menestyksellä totuttautua hiilihydraattipitoiseen pitoiseen ravintoon, esim. viljaan. Ennen hedelmiä syötiin vain satokauden aikana, kerran vuodessa, syksyllä, jolloin saatu maksan käsittelemä ylimääräinen sokeri varastoitiin insuliinin avulla vararasvaksi talvea varten.

Seurauksena on nykyään jatkuvasti koholla oleva veren sokeri jota haima yrittää vimmaisella insuliinituotannolla laskea, ja solujen insuliiniresistenssi eli porttien sulkeminen sokeritulvalta. Niinpä insuliini varastoi kaupaksi käymättömän sokerin, glukoosin rasvavarastoksi sisäelinten ympärille ja vyötärölle. Merkittävä osa meistä on siis nykyään käveleviä (osa ei enää kykene läskeinensä edes kävelemään) rasvavarastoja. Elimistöhän tekee vain geenien ohjelmoimaa työtään, panee ylimääräiset hiilihydraatit rasvoina varastoon pahan päivän varalle, mutta kun tarvejaksoa, rasvojen polttotarvetta ei koskaan tule, on vain alati jatkuva karkkipäivä. Päivä päivältä enemmän läskiä, painoa, veren sokeri- ja insuliinikuormaa, vaeltavia tihulaisia eli vapaita radikaaleja, verisuonien plakkiutumista, diabetesta, dementiaa, aivosolujen tuhoutumista, Alzheimeria, syöpiä, masennusta, ennenaikaisia kuolemia. Kaikki tämä seurauksena elimistön kaaoksesta, hiilihydraatti-insuliini-ylikuormasta.

Tarvitsemme siis kansakunnan yhteisen entiseen nähden vastakkaisen, nykytutkimuksiin perustuvan paradigman, jonka mukaan

- rasvat ovat välttämättömiä, etenkin tyydytetyt, kolesteroli on aivojen pääravintoaine, tarvitaan jopa pari kiloa vuorokaudessa, onneksi maksa tekee koko lastin kun sitä ei tukehduteta liialla sokerilla

- hiilihydraatteja ei välttämättä tarvita ollenkaan, maksa osaa valmistaa tarvittavan glukoosin rasvoista, haimalla on aikaa vähiltä töiltään lekotella ja palautua vihanneksien kasvitärkkelyssatseista ja muutamista hedelmien fruktoosipurskeista

- geeneihimme sopimattoman ja viimeisen viiden vuosikymmenen jalostamisen pilaaman, etenkin vehnän gluteenin pitäminen visusti kokonaan ravinnosta poissa säästymme monilta sairauksilta eli elimistön tuholta

- lihavuus rakennetaan sokereilla, limonadeilla, mehuilla, pullalla, leivällä, pastalla, perunalla, kevytlevitteillä, margariineilla, rasvattomalla maidolla, liialla määrällä muun ruuan yhteydessä syötyjä hedelmillä, ruuan himo ja läskit pysyvät poissa liikunnalla, lihalla, munilla, kovilla juustoilla, voilla, rasvaisella maidolla, äidin maidossa on 4,5 % rasvaa, luontoäitikö olisi väärässä kuten ravintoterapeutit yrittävät uskotella suosittamalla kevytmaitoa vauvojen tuttipulloihin

- elintasosairaudet ja lihavuus pysyvät poissa syömällä äsken kuvatulla tavalla, ja mikä parasta uusia aivosoluja tuottamalla ja ne entisiin kytkemällä. Ja jo alkuun päässeeltä aivotuholta, muistihäiriöistä, dementiasta, Alzheimerin tiellä etenemisestä ja diabeteksestä voidaan jopa toipua poistamalla nopeat hiilihydraatit kokonaan ja lisäämällä aivojen kolesterolin saantia ja etenkin Omega-3:sta ja kalaöljyistä saatavien EPA ja DHA -rasvahappojen sekä mm. ubikinonin, Q10 ja D-vitamiinin avulla.

Omalla kohdallani paradigman kääntäminen päälaelleen on ollut helppoa, koska jo vuosikymmeniä sitten pudotin Dr. Atkinsin oppien avulla parikymmentäkiloa painoa, mutta sitten palasin takaisin elimistötuhon tielle, koska kallistin korvani vallitsevan paradigman apostolien ketoosin vaaroja toitottaville seireenilauluille. Jouduin myös omakohtaisesti kokemaan viljapitoisen tien tuhot, molemmissa lonkissa on keinonivelet, joten täyskäännös tietoa saatuani oli helppo.

Ehkäpä enemmistölle ajattelukäänne myös onnistuu helpostikin, esim. luettuasi vaikkapa yhdenkin yllä mainituista kirjoista, vaikkapa Perlmutterin, mutta suuren haasteen edessä ovat ne, jotka ovat samalla paljon vartijoina, elintasosairauksia ja lihavuutta hoitavat lääkärit, ravintoterapeutit ja etenkin viranomaisvastuulla toimivat THL:n ravintosuosittelijat. Heidän pulmansahan on uppoaminen syvälle, suorastaan upoksiin omaksumaansa mutta todellisuudessa vanhentuneeseen, vaaralliseksi osoittautuneeseen, jo pahasti härskiintyneeseen paradigmaansa. Me muut varmaan ymmärrämme, miten vaikeaa heidän on tunnustaa veikkaavansa yhä jo läkähtynyttä väärää hevosta, tunnustaa vuosikymmenten turha ja jopa ihmishenkiä vaarantanut, puoskaroinniksi osoittautunut työ, vilpitön ponnistelu yhteiseksi hyväksi uskotun eteen.

Toisaalta, parempi reilusti tunnustaa väärässä junassa matkustaminen ja yrittää kaikin tavoin parantaa tehty tuho katsomalla tosiasioita silmiin ja tunnustamalla tosiasiat kuin yrittää härkäpäisesti uskotella itselleen ja muille karille ajaneen paradigman merikelpoisuutta, haalia ryvettyneistä aikansa palvelleen paradigman riekaleista toimivaa työasua, keisarin uusia vaatteita. Ne, joilla on selkärankaa kääntää kelkka uutta totuutta kohti, voi olla hyvinkin elinaikaa korjata paljon sitä, mitä tuli kanssauskovien kera tuhottua. Kyllä me uskomme, että ette te pahalla! Pukekaa päällenne uusi työtakki ja auttakaa meitä edelleen terveyden tiellä! Uuden paradigman viitoittamalla tiellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Sorry, uuden paradigman ensimmäisen ranskalaisen viivan sisällössä "maksa tekee koko lastin" pitää oleman "kehon SOLUT tekevät" siis pari kiloa kolesterolia, siis ei maksa yksin. Maksa hommailee ravinnosta saatavan kanssa, kehon solut tekevät itse suurimman osan tarvitsemastaan kolesterolista.
Sitä se teettää kun on hommannut itselleen liialla leivän syönnillä lukihäiriönkin ja Päätalon mukaan "humeetikin alkaa sassaroida".

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Pieni oikaisu

Keskiaikana kilpailivat antiikin opit myös inkvisitiossa, Nikolaus Kopernikuksen esitys aurinkokeskeisestä maailmankuvasta sai paavin siunauksen. Ainoa este olikin oppineet jotka kannattivat Aristoteleen maakeskeistä maailmankuvaa. Kopernikus käyttitutkimustensa pohja-aineistona Aristarkhoksen ja Ptolelemaioksen päätelmiä aurinkokeskeisestä maailmasta. Galileo Galilei oli vakuuttunut Kopernikuksen vuosia aiemmin tekemistä päätelmistä ja kehitti ideaa eteen päin, Galileilla vain oli liian iso ego ja tämä ajautui kirkon kanssa sanaharkkaan mikä johti pannaukseen. Tietty vaikutti myös se että oppi eet olivat saaneet haluamanlaisensa paavin joka kannatti Aristoteleen maailmankäsitystä.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Tässä on Antti Heikkilän uusin blogikirjoitus ja oikealla linkit kaikkiin aikaisempiin teksteihin. http://www.anttiheikkila.com/blogi/vale-missa-elamme/

Toimituksen poiminnat