eskokalervo Suomen pelastaminen

Suomen menestysohjelma

Suomen menestysohjelma

Turhanaikaisen vatuloinnin sijaan tarvitaan Suomi tarvitsee nopeavaikutteisen ja jylhän terveh-dyttämisohjelman, joka on pantava toimeen heti oman navan ympärillä pyörivistä me-emme-tingi-mistään -yhteisvastuusta luistelevista etujärjestöistä ja kaiken maailman kitisijöistä välittämättä.


1. Elinkeinoelämän kilpailukyky
    - lopetetaan vanhentuneen iltaruskon teollisuuden tukeminen, sen sijaan lainoitetaan niiden         perusteltuja nykyaikaistumishankkeita, kaiken kaikkiaan arvioidaan kaikkien yritystukien vaikuttavuus, jatkuvat tuet lopetetaan, esim. kuntien "yritys-avustuspotit" poistetaan.
    - uuden, digibisneksen hautomo-käynnistämöt:
        Alueellisiin kasvukeskuksiin perustetaan puolen tusinaa yrittäjyyspaja-komplekseja, jois-            sa on pientiloja kehiteltäviä yritysideoita varten plus keskusyksikkö, jossa
        - - tuotekehityksen ja liiketoiminnan suunnittelun valmennuspaja, jossa seulotaan keskukseen työn alle otettavat yritysideat
        - - komponenttipaja kehittäjien tarvitsemien laitemoduulien valmistamista varten
        - - koodipaja kehittäjille apuohjelmamoduulien nopeaa tuotantoa varten
        - - markkinamahdollisuuksien ideointi-, testaus- ja konseptien kehittämispaja
        - - rahoituksen innovointi- ja kanavointipaja - kanavat kaikkiin valtakunnan rahoituslähteisiin
        - - starttipankki, edelliseen tukeutuva lainoituspankki hautomoprosessin läpäisseiden lentoon saattamiseksi vakuudettomien lainojen avulla.
    - itsensä työllistäminen helpoksi niin, että alkubyrokratiaksi riittää elinkeinoilmoitus ammatin-harjoittajan toiminimen tai osuuskunnan käynnistämiseksi, verovelvollisuus alkaa vasta esim. 20.000 euron vuosituloista ylöspäin.


2. Verotusrakenteen radikaali uusiminen
    - alle 20.000 euron vuositulot verottomiksi
    - haittaverotuksen ronski nostaminen
        - - tupakkavero kymmenkertaiseksi
        - - viinavero viisinkertaiseksi
        - - sokerin ja ”lisättyä sokeria”-tuotteiden vero kolminkertaiseksi
        - - lisäaineisten (E-koodit) tuotteiden vero kaksinkertaiseksi, samoin herkästi hapettuvien                 monityydyttyneiden) kasviöljyjen verotus
        - - lääkkeiden teho- ja haittatutkimus puolueettoman tahon hoidettavaksi, ja hyväksyttyjen             uusien lääkkeiden hintakatoksi 25% yli halvimman saman vaikuttavan aineen lääkkeen hinta. Lääketehtaiden omilla vertailuarvioilla ei merkitystä hyväksymisprosesseissa, vain puolueettoman tutkimusyksikön kaksoissokkotutkimukset, joissa uusia lääke-ehdokkaita verrataan markkinoilla jo oleviin, ei pelkästään lumelääkkeisiin, hyväksytään. Muuhun kuin hyväksyttyyn tarkoitukseen määrätyistä lääkkeistä saadut tulot tuomitaan valtiolle menetetyiksi kaksinkertaisina
        - - liikennevälineiden käytön verotus päästö- ja ympäristökuormitus-perusteiseksi, puhtaan energian käyttö verottomaksi, valmisteveroissa huomioidaan valmistuksen ympäristö-kuormitus

        - - puhdas lisäaineeton ja prosessoimaton luomuruoka verottomaksi

Ekonomistit laskekoon, kuinka monta kymmentä miljardia tuhlaamme ylikalliisiin lääkkeisiin, turhien ja haitallisten lääkkeiden aiheuttamiin sairauksiin, ja väärän hiilihydraattipainotteisen ravinnon aiheuttamiin kansanterveystappioihin.

3. Suurimman yhteiskunnallisen hukkaputken eli työttömyyskustannusten poistamiseksi:

Työllistymisohjelma
1. Työhakutuki, n. 700-1000 (paikkakunnan kalleusluokasta riippuen) €/kk, maksetaan max puoli vuotta, sinä aikana jokaiselle on nimetty henkilökohtainen työllistymisvalmentaja, rahat säästyneistä työttömyyskorvauksista, aluksi työllistymisvalmennus, sitten valmentajatapaamiset noin kahden viikon välein, aluksi viikottain. Valmentaja auttaa myös järjestämällä tapaamisia potentiaalisten työnantajien kanssa. Valmentajalla on valmiudet myös avustaa oman yritysidean löytämisessä ja yrityksen käynnistämisessä. Valmentajalla on oikeus vielä haluttomat kunnallisen työllistymislautakunnan käsittelyyn, joka voi katkaista työnhakutuen maksamisen. Mikä tahansa tarjottu minimipalkkarajan ylittävä työ on otettava vastaan periaatteella Parempi töissä kuin sohvalla. Varsinaisen pitkän aikavälin työn etsimistä voidaan jatkaa valmentajan kanssa koeaikatyön ohessa. Koeajan jälkeen pidetään arviointipalaveri valmentaja-työharjoittelija-lähiesimies-työhönottaja -kokoonpanolla. Yhteiskunnan vastuulla oleville alueille, laitoksille ja rakenteille luodaan niiden tarvitsevia huolto- ja ylläpitotehtäviä, esim. risusavottoja, liikenneväylien rakennus-, perusparannus-, huolto- ja puhtaanapitotöitä sekä vanhusten ja sairaiden hoivapalveluja.
2. Itsensä voi työllistää ilman yrityksen perustamisbyrokratiaa, toiminimen aloittamis- tai ammatinharjoittajailmoitus riittää, verovelvollisuus alkaa vasta kun tulot ylittävät esim. 20.000 €/vuosi.
3. Työllistymisvalmentajien toimesta perustetaan työosuuskuntia tarjoamaan eri alojen keikka-/tilapäistöitä lähipaikkakunnilla, jokainen työnhakija pyritään liittämään ainakin yhden osuuskunnan jäseneksi, osuuskunta voi tietenkin erottaa vastuuntunnottomat/työhaluttomat jäsenyydestään. Osuuskunnat toteuttavat erityisesti kotitalousvähennykseen oikeutettavia hankkeita.
4. Työnhakutuen menettäneille työllistymättömille järjestetään päivittäiset soppatykkipalvelut ja niille, joilla ei ole enää varaa asumistasonsa ylläpitämiseen, järjestetään majoitus esim. maahanmuuttajien käytöstä vapautuneisiin vastaanottokeskuksiin ateriaetuineen. Näissä valmennuskeskuksissa tuotetaan kesäisin monipuolisesti korkeatasoisia puutarhatuotteita ja talvisin työpajoissa harjoitellaan ja tuotetaan käsityövaltaista tuotantoa, jonka varaan rakennetulla yritystoiminnalla asukkaat sekä ansaitsevat leipänsä että oppivat työ- ja yrittäjyystaitoja yrittäjyysvalmentajien avulla.

Ketään ei jätetä sohvalle makaamaan ja syrjäytymään!

Valmennuskeskuksissa järjestetään yksilöityjä uudelleentyöllistymis-  ja start-up -ohjelmia koulutuksineen/valmennuksineen, joiden onnistumista mitataan ja järjestäjien palkkiot määritetään TYÖLLISTYMISELLÄ, ei kurssinpitopalkkioilla. Valmentaja-kouluttajien kanssa sovitaan tarkat onnistumiskriteerit / niistä riippuva palkkio periaatteella Ei tuloksia, ei palkkiota, loistava työllistymisaste >> kadehdittavat palkkiot, koska silloin on kyseessa sijoitus yhteiskunnalta, ei kustannus. Kaikki mainitut kustannukset maksetaan ylisuurista ylipitkistä työttömyyspäivärahoista ja turhista, vain konsultteja hyödyttäneistä työllisyyskursseista säästyneillä varoilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Perustelut löytyvät tieteestä, esim.:
-ravinto, Dr.David Perlmutter: Tuhon siemenet, 2014
-lääkkeet, Dr. prof. Peter Gøtzsche: Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus, 2013

Pekka Iiskonmaki

'' - - viinavero viisinkertaiseksi''

Minä kannatan ja uusi ammatti olisi jo tiedossa.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Onko laitteisto jo hankittuna? : )

Toimituksen poiminnat