eskokalervo Suomen pelastaminen

Alkoholilain uudistus

Nykyinen kielto- ja rajoituskeskeinen holhoava alkoholipoliikka on lähes 90 vuotta houkutellut kansan nauttimaan kiellettyä hedelmää kaksin käsin ottamalla ryyppäämisestä vastuun pois pullon haltijan omista käsistä. Hyväksytty syy olla kiltti ja tottelevainen lapsonen normaalin rajoittamista vastaan kapinoivan suomalaisen jurrikan sijasta on ainoastaan tilanne, kun itsellä ei ole eikä kaverit tarjoa.

Toisin kuin kansalaisvastuun sivistysmaissa, meillä Isä Aurinkoinen eli holhousvaltio on kahlinnut niin jätkät kuin maisteritkin peräkammarin kiljutynnyriin sosiaalitädln huostaan otettuna.

On aika vastuullisten päättäjien vapauttaa viinalle persoksi opetettu kansa jälleen aikuistumaan eli vastaamaan itsestään, jolloin ei ole enää tarvetta uhmajuomiseen vaan voidaan säästää juopottelurahat tasokkaaseen ruokailuun hyvän viinin, tasokkaiden oluiden ja ystävien kanssa.
Vastuu isoina lapsina pidettyjen aikamiespoikien päästämisestä maailmalle itsenäistymään on nyt läheisriippuvaisuudestaan toivottavasti parantuvien kansan edustajien aikuisen jäntevissä kourissa.

Toivottavasti alkoholiverotulojen sokaisemat sosiaalitanttamaisetkin parlamentaarikot ymmärtävät arvottaa nykymenon aiheuttamat alkoholihaitat sairauskustannuksineen merkittävämmiksi kuin lyhyen aikavälin verotuotot. Eipä ole kovin ylevää sekään, jos lainsäätäjä toimii pulloja piilottelevan alkoholistipuolison tavoin kuvitellen tekevänsä holhoamisellaan hyvää mutta todellisuudessa vallankäyttöhimossaan pitää hoidokkinsa holhottavana lapsena voidakseen tuntea paremmuutta ja ylemmyyttä. Vastuulliset mielenterveysammattilaiset ohjaavat nämä puolisot pariterapiaan yhdessä selvittelemään valtapeliensä aiheuttamia ongelmia - miten lie hoitoonohjauksen laita siellä eduskunnassa?

Kansan ylenmääräinen uhmajuottaminen ei ole vastuullisen lainsäätäjän toimintaa.

Itsenäistyneet ja vapaat entiset viinan pöhöttämät juopot peräkammarien holhokit ovat isänmaatamme rakentavia huomisen verotulon tuottajia tämän päivän menoeränä olemisen sijaan. Herätys!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Olen itsestäni huomannut saman. Suomessa maistuu, mutta Virossa ei.

Suomessa on alkoholi kuin kortilla ja silloin pitää juoda, kun saa.

Koskaan ei tiedä milloin taas saa vaikka punaviiniä.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Ei kai kukaan edes vähän tolkuissaan oleva aloittaisi tupakanpolttoa ellei siinä olisi kielletyn hedelmän makua ja auktoriteetteja vastaan kapinoimisen meininkiä! Vai väittääkö joku, että kukaan tekisi tervein, rationaalisin perusten päätöksen alkaa tappaa itseään niin pitkällisellä pelkkiä huonoja puolia sisältävällä tavalla.
On vaikkapa alkoholiin verrattuna pelkkä myrkky, viinasta on sentään myös iloa, häivyttää syrjäyttävän ujouden, antaa letkeämmän astunnan ja notkistaa kielen, hymyttää kasvot ja rohkeuttaa jopa kosimaan.

Toimituksen poiminnat