Alkoholilain uudistus

Nykyinen kielto- ja rajoituskeskeinen holhoava alkoholipoliikka on lähes 90 vuotta houkutellut kansan nauttimaan kiellettyä hedelmää kaksin käsin ottamalla ryyppäämisestä vastuun pois pullon haltijan omista käsistä. Hyväksytty syy olla kiltti ja tottelevainen lapsonen normaalin rajoittamista vastaan kapinoivan suomalaisen jurrikan sijasta on ainoastaan tilanne, kun itsellä ei ole eikä kaverit tarjoa.

Toisin kuin kansalaisvastuun sivistysmaissa, meillä Isä Aurinkoinen eli holhousvaltio on kahlinnut niin jätkät kuin maisteritkin peräkammarin kiljutynnyriin sosiaalitädln huostaan otettuna.

On aika vastuullisten päättäjien vapauttaa viinalle persoksi opetettu kansa jälleen aikuistumaan eli vastaamaan itsestään, jolloin ei ole enää tarvetta uhmajuomiseen vaan voidaan säästää juopottelurahat tasokkaaseen ruokailuun hyvän viinin, tasokkaiden oluiden ja ystävien kanssa.
Vastuu isoina lapsina pidettyjen aikamiespoikien päästämisestä maailmalle itsenäistymään on nyt läheisriippuvaisuudestaan toivottavasti parantuvien kansan edustajien aikuisen jäntevissä kourissa.

Toivottavasti alkoholiverotulojen sokaisemat sosiaalitanttamaisetkin parlamentaarikot ymmärtävät arvottaa nykymenon aiheuttamat alkoholihaitat sairauskustannuksineen merkittävämmiksi kuin lyhyen aikavälin verotuotot. Eipä ole kovin ylevää sekään, jos lainsäätäjä toimii pulloja piilottelevan alkoholistipuolison tavoin kuvitellen tekevänsä holhoamisellaan hyvää mutta todellisuudessa vallankäyttöhimossaan pitää hoidokkinsa holhottavana lapsena voidakseen tuntea paremmuutta ja ylemmyyttä. Vastuulliset mielenterveysammattilaiset ohjaavat nämä puolisot pariterapiaan yhdessä selvittelemään valtapeliensä aiheuttamia ongelmia – miten lie hoitoonohjauksen laita siellä eduskunnassa?

Kansan ylenmääräinen uhmajuottaminen ei ole vastuullisen lainsäätäjän toimintaa.

Itsenäistyneet ja vapaat entiset viinan pöhöttämät juopot peräkammarien holhokit ovat isänmaatamme rakentavia huomisen verotulon tuottajia tämän päivän menoeränä olemisen sijaan. Herätys!

 

eskokalervo
Sitoutumaton Sulkava

Asioiden ytimien Pohdiskelija (ihminen ja yhteiskunta), kirjailija (johtamistaito), liikkeenjohdon konsultti (työyhteisöjen kehittäminen), aktiivi eläkeläinen, nyttemmin radikalisoitunut koska poliittisen korrektiuden rajoite poistui eläköitymisen myötä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu