eskokalervo Suomen pelastaminen

Onko vasemmistolaisuus automaattisesti pahasta?

Päivän byrokraatti kysyy kirjoituksessaan: onko vasemmistolaisuus automaattisesti pahasta. Hyvä kysymys. Mielenkiintoista, että hetki ennen tämän lukemista pohdin itse ihan samaa: 
miten älykkäänä pitämäni vasemmistojohtajat kuten Ele Alenius ja Kalevi Kivistö, ja eritoten nykyinen suorastaan superälykäs Li Andersson pystyvät perustelemaan itselleen poliittisen linjan joka vienyt kansalta työmoraalin.

Kun ennen ajateltiin, työ on miehen mitta ja halveksittiin kunnan eläteiksi itsensä laiskuudella tai juoppoudella alentaneet, vasemmistopolitiikka on tehnyt toisten kustannuksella loisimisesta jopa luonnollisen elämänmuodon tyyliin Elämäntapatyötön jo kolmannessa polvessa.


Ymmärrän, että keskinkertaisella älyllä varustettu pystyy manipuloimaan arvomaailmansa kannattamaan vastuullisten ja ahkerien aikaansaannokset tasan kaikille jakamista riippumatta siitä kuinka monta kortta on yhteiseen kekoon kantanut, mutta miten Li Andersson perustelee itselleen tämän ajattelutavan seuraukset: porukat passivoidaan syöttämällä kotisohvalle jos elannon hankkiminen entiseen ammattiin nähden työläämmällä tai vähemmän mukavalla tavalla ei satu kiinnostamaan. Tai miten pystyy katsomaan itseään peiliin, kun tämän seurauksena isänmaa lisää velkaa lastensa maksettavaksi, koska vasemmistolaisuus ei salli elää suu säkkiä myöten tinkimättä saavutetuista eduista mutta sallii hymyssä suin voimakkaiden ammattiliittojen tuhoisan, pyörät pysäyttävän vallan käytön omien jäsentensä itsekkäiden etujen maksimoimoimiseksi muun, yhteisvastuuta kantavan työväen kustannuksella.


Vai onko niin, että todella mielikuvitukseltaan kyvykäs henkilö pystyy muiluttamaan itsensä uskomaan, että edistää yhteistä hyvää rappeuttamalla kansan vastuullisen työmoraalin.
Pääasia ettei kapitalisti pääse juhlimaan, mitäs siitä jos kansa köyhtyy entisestään kilpailukyvyn heikkona pitämisen seurauksena, työttömyys kasvaa ja lisääntyvä valtion velka kaatuu lastemme maksettavaksi. Moraalista, tasa-arvosta, demokratiasta, solidaarisuudesta viis, kunhan vahvat ay-aktiivit saavat leijonan osan ja äänestävät edelleen etujaan puolustavaa vasemmistoa. 


Tähän kuitenkin huomautus: ammattiliitot vain tekevät työtään, sitä, mitä varten ovat olemasta, tämä tavallaan sallii heille alhaisen kokonaisvastuumoraalin. Hoitakoon hallitus isänmaata niinkuin parhaaksi näkee, me huolehdimme vain siitä että itse voimme hyvin - vaikka sitten ahmien toisten kukkaroista.

Vielä toinen huomautus. Kun demokratian Suomi-mallia rakennettiin sotien jälkeisinä 50- ja 60-luvuilla, vasemmisto oli tiennäyttäjänä, suorastaan sankariroolissa, kunnes 1968 tienoilla tapahtui suuri murros, käänne. Laaja-alaisesta, yhteistä hyvää ajaneesta edistyksellisyydestä tuli taistolasta taistelua, vastakkainasettelu ränsistytti vasemmistoliikkeen moraalin sodaksi pahaa porvaristoa vastaan. Kansakuntaa rakentavasta yrittäjyydetä tehtiin syntiä, sananvapaus pyrittiin tukaduttamaan jopa eduskunnassa, saati yleisradiossa. Ammattiliittojen jyrkimmästä, murrosiän kehitysvaiheeseen jääneestä osasta alkoi kasvaa pelkkä oman edun, vähät muista - ajattelun vallankäytön mörssäreitä, yhteiskuntarauhan kauhukakaroita, häiriköitä vastuullisten yhteiskunnnan kanssakehittäjien sijaan
Kehotan muitakin miettimään, kuinka kokonaisvastuullisesti nykyvasemmisto isänmaatamme hoitaisi ja mikä olisi valtion velkaantumisen tila, jos äänestäjät erehtyisivät siihen mandaatin antamaan!
Huom! Tämä ei tarkoita että oikeisto (tai keskusta) tekisi sen varmuudella paremmin, eri tavalla kylläkin - mutta se on taas ihan eri jeremiaadin aihe!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ilkeästi puhuttu tämän päivän työttömistä. Töitä ei ole tarpeeksi, eikö mee daijuun?

Pekka Pylkkönen

Höpö höpö. Töitä on tekevälle aina. Eikä kaikkea tarvitse ottaa niin itseensä. Se on aivan totta että suhtautuminen etenkin elämäntapatyöttömyyteen on muuttunut todella rajusti.

Olisko kukaan kehdannut ruveta vinkumaan 50 vuotta sitten vastikkeellisen sosiaaliturvan esittämisestä? Nyt kyllä tädit ja tätimäiset miehet ottavat nokkiinsa ja puhuvat oikein orjatyöstä vakavissaan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Töitä on tekevälle aina."

Töitä on mutta ei palkkaa. Elämäntapatyöttömyyden hyväksyminen on vain tosiasioiden tunnustamista.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Höpö höpö, töitä, joista saa elantonsa, ei ole tekevälle aina.

Voit tietenkin mennä kadulle hattu kädessä laulamaan tai muuten vaan kerjäämään, voit etsiä puistoista puteleita ja tölkkejä, voit pirauttaa naapurille, josko vähän maksaisi ruohonleikkuusta tai ikkunan pesusta, voit kerätä marjoja myyntiin heinää-elokuussa, voit parsia vanhat vaattesi ja myydä kirpparilla, voit myös yrittää päästä lähihoitajaa vanhainkotiin tuuraamaan tai tupata ihan väkisin lisäavuksi vaika ruokapalkalla...

Mitä muita mahdollisuuksia keksisit, Pekka Pylkkänen.

Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että töitä on, mutta palkanmaksusta en niinkään ole vakuuttunut.

Ai, mutta unohdin kokonaan, että meillähän on sosiaaliturva, josta saa rahaa, kunhan noutaa vaan - eihän työllä olekaan pakko itseään elättää.

Pekka Iiskonmaki

#1
Aina voi ryhtyä yrittäjäksi ja lopettaa valitus.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Miksi yrittäjän pitää lopettaa valitus?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #7

#7
Kyse oli siitä, että rouva Elkama sanoi, että töitä ei ole.

Silloin kannattaa ruveta yrittäjäksi ja maksaa itselleen kunnon palkka.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #8

Yrittäjille ei ole yhtään sen enempää töitä kuin palkansaajillekaan, jos noudatetaan Suomen lainsäädäntöä ja maksetaan verot. Tällöin yrittäjän työpanos on yhtä lailla ylihinnoiteltu markkinoilta ulos kuin palkansaajankin. Niinpä yrittäjä hyvin epätodennäköisesti kykenee maksamaan itselleen kunnon palkkaa. Mutta yrittäjällä on mahdollisuus laittomiin ja verottomiin bisneksiin ja sen lisäksi työttömyyskorvauksiin.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #9

#9
Niin se on, mutta suomalaiset poliitikot sanovat, että Suomi on paras maa yrittäjälle.

Tilaa on, kun Koiviston konklaavi tuhosi 66.000 yrittäjää.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

"Aina voi ryhtyä yrittäjäksi ja lopettaa valitus."

Pekka Iiskonmäki, yrittäjäthän ne vasta valittavatkin. Eihän ne pärjää omin töin eikä ilman julkista tukea. Tarvitsevat jopa palkatonta työvoimaa, jonka elanto maksetaan valtion pussista.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #12

#12
Onneksi kukaan täysijärkinen ei ryhdy Suomessa yrittäjäksi.

Mika Sarivaara-Satta

töitä tekevälle kyllä loytyy ja halujakin, kun tuet poistetaan. vasemmistolaisuus ulkoistaa yksilön vastuun,palkitsee laiskat ja rankaisee tuotteliaita, taikasana on tasa-arvo hinnalla milla hyvänsä, eli kurjuuden maksimointi. Islamin jälkeen kaikkein pahantahtoisin ideologia on kommunismi eri muunnoksineen.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

"vasemmistolaisuus ulkoistaa yksilön vastuun" ???

Minä olen käsittänyt, ensinnäkin, että tukijärjestelmämme on melkolailla yhteinen, kaikkien puolueittemme, pitkän ajan aikaansaannos, enkä ole kuullut, että oikeistopuolueetkaan sitä kokonaan haluaisivat poistaa. Parantamisen paikkoja on nähty molemmilta laidoilta.

Toiseksi olen käsittänyt, että vasemmistolaiset tahtovat juuri ja nimenomaan töitä ihmisille. Mutta kun niitä ei markkinataloudessa koskaan voi olla kaikille, sillä työstä täytyy olla kilpailua, etteivät palkat nouse liikaa (markkinataloudessa pitää aina olla kilpailu kaikesta) ja siksi pitää olla työtön reservi aina. Ei liian suuri, ettei se ala häiriköimään, mutta sopivasti kuitenkin, että palkkaa vasten työtä tekeväkin tietää paikkansa.

Pekka Iiskonmaki

''Onko vasemmistolaisuus automaattisesti pahasta?''

Kyllä on. Siinä on omat aivot ulkoistettu puolueapparaatille.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Nyt Pekka Iiskonmäki vedit liian paksua. Ajattele, ettei minuakaan ole kukaan vielä ojentanut kirjoituksistani. Toisin olisi käynyt KEPU:ssa tai persuissa, kristillisistä puhumattakaan.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Vanha sanonta: "Uskovainen uskoo vaikkei näe, kommunisti ei usko vaikka näkeekin" toteutuu kauniisti Li Anderssonin kohdalla, eikä siihen hänen mahdollisella huippuälykkyydellään ole mitään osaa eikä arpaa. Andersson on pesunkestävä äärivasemmistolainen, hän on vaan siistinyt puheestaan vanhaa kommunismiin viittaavan retoriikan. Jäykkä dogmaattisuus ja asenne: "Me tiedostavat hyvät marssimme massojen edessä ja olemme ehdottomasti oikeassa".
Mitä työhön tulee, työväenpuoluetta johtaa henkilö, jolla keski-ikää lähestyttäessä itsellään on kokemusta työstä ja sen tekemisestä vaan sen verran, että kerran Savossa matkustaessaan kuuli jonkun sanovan: "Istukkee työ tuohon".

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Jos vasemmistolaisuus kiinnostaa, niin miksei voi perehtyä puolueohjelmiin, mennä mukaan toimintaan ja tutustua ao. ihmisiin, jotta saa "asioiden ytimien pohtija" syvemmän kuvan kiinnostuksensa kohteesta.

Sillä itse kokemalla ja mukana olemalla tehdään todella ytimiin menevää tutkimusta kun halutaan tietää, miltä elämä erilaisten ihmisten näkökulmasta katsottuna näyttää ja tuntuu. Mitä he oikeasti ajattelevat? Ovatko he kaikki samanlaisia? Mitä he todella tavoittelevat?

Kaikkihan ei ole aina juuri niin kuin se päälle päin ja sivusta katsottuna tai mediasta luettuna näyttää.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Jos vasemmistolaisuus kiinnostaa, niin miksei voi perehtyä puolueohjelmiin, mennä mukaan toimintaan ja tutustua ao. ihmisiin, jotta saa "asioiden ytimien pohtija" syvemmän kuvan kiinnostuksensa kohteesta."

Toki kaikki politiikka kiinnosta! Äärivasemmistolaisuuskin akateemisessa mielessä, mutta ei puolueohjelmien kautta. Minun on vaan niin vaikea uskoa, että kansakunta pelastuu sillä, että verotetaan wahlroosit, liliukset ja herlinit tyhjätaskuiksi ja jaetaan heidän rahansa kansalaispalkkana kolmannen polven kokopäiväisille kansalaisaktivisteille.
Minun on myös vaikea uskoa, miten suomalaista työmiestä ja -naista auttaa se, että avataan rajat ihmisille, joista tulee pimeää halpatyövoimaa. Nämä tietenkään ei ole puolueohjelmissa, mutta on käytännön eduskuntapolitiikassa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Nää on kyllä mainioita..saa ottaa aina popparit esille,kun aletaan haukkumaan vasemmistoa ja aivan kaikki on vasemmiston syytä.

Hyvin menee ja älykkyys loppuuu siinä kohtaa,kun syyttävä sormi alkaa hakemaan kohdetta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Hyvin menee ja älykkyys loppuuu siinä kohtaa,kun syyttävä sormi alkaa hakemaan kohdetta."

Ja kun argumentteja ei enää ole tai ei ole ollutkaan, kohteeksi voi ottaa vastapuolen älynlahjat. Jäännös hiekkalaatikolta, jossa kun sanat loppuivat voi potkia hiekat toisen silmille ja itku kurkussa huutaa: "Tyhmä typelä, pielu".

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Luettuani sinun juttusi tähän blogiin liittyen on helppo pysyä kannassani.

Kommunismi sitä ja tätä..ei kommunismin perään ole vasemmistosta huudeltu 2000-luvun puolella,mutta onhan se tärkeää sanoa asian olevan toisin,jospa ei sitten puhuisikaan?

Eli siis en aloittanut edes argumentoimaan,koska en tahdo vängätä typeryyttä vastaan..häviäisin varmasti l
kuten nyt kävi. Koita esittää jokin järkevä argumentti ilman taustaoletuksia.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ei työmoraali ole kiinni puoluekannasta eikä aatteista. Siis tämän kirjoituksen esittämä dogmi on kumottu.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tulipahan vaan mieleeni, että jos meillä olisi enemmän vasemmistolaisesti ajattelevia lääkäreitä, jotka olisivat orientoituneita palvelemaan kansanterveyttä laaja-alaisesti, myös syrjäkolkilla ja nimenomaan ilman, että kävisivät tekemässä yksityisellä puolen harmittomat lobatut keikat (ajokorttiseurannat yms.) ja notkuisivat punaisten liikennevalojen suojassa julkisella, tai nyhtäisivät vuokrafirman kautta ruhtinaallisen hinnan jostain pätkästä ja notkuisivat downshiftausta lopun ajan... niin. Taitavat äänestää kokoomusta ja valinnanvapautta.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Niin mitä sitten tapahtuisi?

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Työ, työllisyys, työttömyys.
Digitalisaatuon ja automaation edetessä teolluuen työpaikat vähenevät, haettavissaolevan työn määrä vähenee. Työtä on enenevässä määrin luotava itse, työllistettävä itsensä tarjoamalla osaamstaan lähinnä lähiseudulle oman toiminimen/yrityksen tai työ- / tuoteosuuskunnan kautta.
Toinen, tälle rinnakkainen tarvittava ratkaisu on kansalaistulo, jolla taataan kaikille elossa pysyminen vaikka ei työtä löytäisi eikä eikä saisi osaamistaan riittävästi kaupaksi.
Muitakin tuloja saavilta kansalaistulo verotetaan "pois". Se on siis hätävara, kaveria ei jätetä -periaatteen toteuttamista minimitasolla, ei laiskistavaa liian runsasta sohvalle elättämistä.
Itse aikoinaan kauhistelin saamiani ansiosidonnaisten ja sairaspäivärahan suuruuksia, tuntui kuivan kaudan yli juuri ja juuri auttamisen sijasta siltä kuin minulle tarjottaisiin hyvän kauden elintason yhtä korkealla säilyttämistä herkkuineen ja ylellisyyksineen. Tunsin itseni hemmotelluksi elättipossuksi.

Toimituksen poiminnat