eskokalervo Suomen pelastaminen

Taas yksi turha A-Studio Afrikasta ja Välimeren tilanteesta

Taas yksi tulokseton A-Studio Välimeren / Afrikan tilanteesta, osallistuja suolsivat puolueensa kantoja ilman mitään lopputulosta, yhteisymmärrystä - ei vaan ymmärretä, että Puhuvat päät näköradiossa -menetelmä nyt ei vaan toimi.
Aihepiirin jäsentäminen ei ole ylivoimaista, on vaan katsottava pipertämisen sijaan kaukaa ja kauas:
Vaihtoehdot
1. Jatketaan Afrikan nykymeininkiä, jossa muiden heimojen tappamisessa ja alistamisessa parhaiten pärjännyt heimopäällikkö jatkaa vallassa keskittyen haalimaan klaanilleen hallinnon työpaikat ja maahan mahd. virtaavan valuutan. Teollisuus, jopa maatalous retuperällä, hallinto-osaaminen  puuttuu, kaikki kurjistuu, väestö kasvaa, joko kuolee tai jos rahaa, pakenee.
Muu maailma ottaa paenneet hoteisiinsa kunnes tukahtuu, resurssit loppuu, islamistinen anarkia tuhoaa koko sivilisaation.
2. Olisi pitänyt tehdä ajat sitten: kansainvälinen yhteisö panee vaikka voimalla kyvyttömät diktaattorit järjestykseen, rakentaa uuden hallinnon maasta paenneesta kouluttautuneesta oppositiosta, ylösrakentaa maatalouden, koulutuksen, kehittämisen, teollisuuden, viennin. 
Tämä vie rahaa mutta vältytään globaalilta katastrofilta.
Kaikista älyttömintä on säälitellä ja hymistellä 'voi kun kauheaa, miten ne siellä oikein' ja suoltaa nykymeininkiin (= valtaheimon taskuihin) lisää kehitysapurahaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kansainvälinen yhteisö" on ne kyvyttömät diktaattorit sinne pystyttänyt, jotta heidän avullaan voitaisiin kupata Afrikan rikkauksia pois tavallisten afrikkalaisten ulottuvilta meille eurooppalaisille ja pohjoisamerikkalaisille.

Yhteiskuntamme suuria valheita: Kehitysapu

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kyllä usimmissa Afrikan maissa kansalaiset ovat ihan itse kyvyttömän ja toisaalta häikäilemättömän johdon valinneet. Oikein hyvä esimerkki on Simbabve. Robert Mukabe on jo 90 v. Hän jatkaa edelleen, eikä taatusti ole saanut länsimalta tukea.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei nämä rikkaudet meille tule, haitat kylläkin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Olisi pitänyt tehdä ajat sitten: kansainvälinen yhteisö panee vaikka voimalla kyvyttömät diktaattorit järjestykseen, rakentaa uuden hallinnon maasta paenneesta kouluttautuneesta oppositiosta, ylösrakentaa maatalouden, koulutuksen, kehittämisen, teollisuuden, viennin."

Vaan kun tämäkään ei kehitysmaissa toimi.

Kouluttautunut oppositio aloittaa käänteisen diktatuurin, vanhan diktaattorin heimolaiset pakenevat Eurooppaan, maatalous, koulutus yms. ajautuvat entistäkin pahempaan kaaokseen entisten oppositiopoliitikkojen kostohallinnon tieltä.

Esimerkiksi Afrikan vaurain maa, silloinen Rhodesia, ajautui kuilun partaalle, kun mustat afrikkalaiset pääsivät valtaan ja ajoivat valkoiset "ulos maasta." Maa suistui Afrikan vilja-aitasta nälänhätään, kun tietotaito hävisi valkoisen vähemmistön mukana.

Olen joskus leikilläni kirjoittanut siitä, miten esimerkiksi suomalaiset ja somalialaiset vaihtaisivat maita keskenään.

Afrikan sarveen muodostuisi vuosikymmenessä erittäin vauras ja naapuriensa kanssa hyvin toimeentuleva valtio.

Suomesta taas tulisi heimoriitojen ja klaanisotien rikkoma FIN-land. (Plausible)

Elämässä kaikki on mahdollista.

Toimituksen poiminnat