eskokalervo Suomen pelastaminen

Miten toimit kiertävien Jehovien kanssa?

Miten menettelet kiertävien Jehovien kanssa?
Jotkut ottavat vastaan. Harrastin sitä myös. Sisään ja "luokalle". Raamatun siteeraajat lensivät ulos heti. "Panepas se opus penkille" -testi paljasti nopeasti, onko kykyä aitoon keskusteluun, oliko opit sisäistetty vai ei.
Aivojaan käyttäjät pystyivät joskus näkemysten vaihtoon ja jopa punnintaan, kunnes tultiin peruskysymykseen, "väitätkö todella edustavasi ainoata oikeaa ajattelutapaa elämän tarkoituksesta ja tuonpuoleisen olemuksesta" tähän lähes aina kömähti, uskovainen vain uskoo, ei pysty ajattelemaan vaihtoehtoja tai useiden näkemysten kirjoa.
Muutaman harvan kerran päästiin jopa uskontojen perusheikkouteen, "Sinäkö ihan ihan tosissasi väität uskomuksiasi niin ylivertaisiksi, että muut ovat vääriä, vain Sinun markkinoimasi Jeesus-tie vie ikuiseen autuuteen ja muut ikuiseen kadotukseen". 
Tähän tuomion arroganttiin uskomukseen keskustelut tietenkin lopahtivat, jos tyyppi kehtasi uhota niin, eli tuomitsi hurskaat, täysin isiensä opetusten mukaan, mutta hihhulien mielestä väärän uskon nimikkeen alla eläneet viidakon pojat helvetin tuleen - ja jos tämä oppi ei rupea maistumaan, pakotatte miekalla ja tappamalla (mitä sivistyneet ja jalommat uskon filosofiat, kuten Buddhalaisuus eivät tee).
Siinä vaiheessa rupesi maantie avautumaan eteen  näille Ihmissielun mustaajille ja tuomion enkeleille, tämän ajan inkvisiittoreille!
Tähän haluan lisäinfona mainita, että olen kaksi kertaa sähköpostilla kysynyt arkkipiispa Kari Mäkiseltä, tuomitseeko Suomen evankelisluterilainen kirkko nämä synnittömät viidakon pojat tuliseen helvettiinsä ikiajoiksi väittämällään: niinkuin Jeesus sanoi, minä olen tie, totuus ja elämä, VAIN minun kauttani teille avautuu paikka taivasten valtakunnassa, vastaus oli Hyvää kesää. Kysymys on siis liian raa'asti totuuden paljastumisesta kirkon  väkivaltaisen ja syrjivän tuomion opin esiintulosta kaikessa itseriittoisuudessaan  ja epäinhimillisyydessään.
Mitähän rakkauden lähettiläs Jeesus sanoisi näille pelastuksen ainoan avaimen taskuunsa omineille piispoille ja papeille!?
Vaikka taisipa hän sen jo vuorisaarnassaan sanoa: älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi - niinpä minä Jeesuksen nimissä tuomitsen nämä inkvisiittorit kiihottamisesta kansanryhmää (teidän Jeesus-tietoisuuteennne kuulumattomat kansat) vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

On jehovalaisia käynyt meilläkin, mutta aniharva on tullut toisen kerran. Minä torjun heidät lähtökohtaisesti sillä, että pidän uskontoja tarpeettomana rasitteena, valmiina selityksenä maailmalle, jollaista ei ole olemassa.

Minä kumoan heidän esityksensä kohta kohdalta analyyttisesti. Pyydän heitä tarkentamaan, mitä he kullakin väitteellään tarkoittavat. Sitkeimmät kestävät pari kierrosta ja yrittävät heille opetetuilla raamatun lauseilla perustella oppinsa oikeellisuutta. Tietysti oppiin pitää luottaa.

Vastaan heille, ettei raamattua voi selittää raamatulla. Siihen pitää olla todistettua tieteellistä factaa ja sitä heillä ei ole. Useimmat saavat tarpeekseen viimestään siinä vaiheessa, kun todistan heille, että he vain mekaanisesti toistelevat heille opetettuja raamatun kohtia, joita sitten perustellaan toisilla raamatun kohdilla, että pyhässä kirjassa sanotaan näin ja näin.

Siinä vaiheessa totean, että keskustelumme kiertää kehää, eikä edisty mihinkään, joten on hyödytöntä jatkaa. Viimeistään silloin he ymmärtävät lähteä, eivätkä toista kertaa tule. Heiltä on mennyt jopa parikin tuntia ja sinä aikana he ovat itse itselleen todistaneet olleensa matkalla todella heikoin eväin. En tiedä muista, mutta minulla tämä ystävällinen torjunta on toiminut.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jehovat tulivat meille kerran. Olin pihalla vanhimman pojan kanssa, ja poika oli hakemassa piharakennuksesta työkaluja. Käskin jehovien odottaa, ja huusin pojalle, "Anton, tuo kirves!" Kumma juttu, jehovat häipyivät, eikä ole niitä sen jälkeen näkynyt.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Ns ääri ja reunauskonnot ovat normaalista poikkeavia - meitä ihmisiä on joita voidaan hallita puhumalla vedoten korkeimpaan. Sanovat että leskeksi jääneitä pyritään puhuttamaan joukkoon.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Lesket ovat hyvä kohde, mitä varakkaampia, sen parempi. "Oikealla" käsittelyllä heitä voi saada rahaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun viimeeksi tulivat luokseni, sanoin että tulittepa sopivasti. Minulla on teologinen ongelma:

Jos jumala on kaikkivaltias, niin eikö hänellä ole kaikki valta tehdä mitä haluaa. Miksi hän antoi poikansa tapettavaksi, mikä voima vaati sellaista? Jos te olisitte kaikkivaltiaita, antaisitteko lapsenne tapettavaksi? Eikö kaikkivaltias voisi meidät piruparat pelastaa tai olla pelastamatta tai asetella kaikenlaisia ehtoja?

Sanoin lopuksi että kun löydätte vastauksen, tulkaa sitten uudestaan. Mutta eipä ole näkynyt pariin vuoteen:)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Pyydän poistumaan. En vaan jaksa käyttää enää aikaani jotavanpäiväisen höpöhöpö paskan jauhamiseen. Saman kohtelun ovellani saavat myös muut omaa uskontoaan tarjoilevat pölhöt, jotka haluavat keskustella omista kuvitelmistaan.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Jehovat tuntuvat uskovan heti kun toteaa jotain kriittistä ja jättävät rauhaan.

Muutoinhan he toimivat vain kuin Raamatun teksti sanoo. Eri asia sitten on, onko tuo teksti sen Jumalan sanaa ja puhetta. Vaiko Pronssikauden ja Antiikin ajan lampurien omaksi edukseen kehittämää sepitettä, jossa on siteeksi yleisiä elämänviisauksia ja historiallisia tapahtumia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Eihän Taivasten valtakuntaan pääsemisen ainoana vaihtoehtona välttämättä ole kärsimys ikuisessa tulessa. Voihan olla, että "viidakon villit" vain kuolevat pois, eivätkä herää enää koskaan sen paremmin tuskaan kuin autuuteenkaan.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Jehovan todistajien kanssa käydyt kohtaamiset on perus illanvietto keskustelua, nousee aika ajoin puheenaiheeksi, yleensä kun jonkun kaverin ovella on käyty tuputtamassa lehtistä.

Isoisäni harrasti juurikin blogistin tyylistä toimintaa, kutsui kahville aina ja rupesi haastamaan heidän näkemyksiään kunnes pakenivat paikalta.

Itse olen heidän kanssaan vähemmän kärsivällinen, yleensä yritän olla ystävällinen ja pyydän siirtymään seuraavalle ovelle, mutta viimeisin kerta kun ovella oli vanhempi mies ja nainen ja väilissä noin 4-6 vuotias tyttö, kysyivät että voiko tyttö ojentaa lehtisen minulle. Piti purra huulta etten räjähtänyt, otin lehtisen ja mainitsin että lapsityövoima on muuten lailla kielletty ja lapsen pitää saada olla lapsi, vaikka en nyt ole varma oliko tuo nyt sitten työtä.

Muutenkin heillä on taktiikkaa, vanhempi nainen ja parikymppinen tyttönen tai kaksi parikymppistä miestä, ilmeisesti ihan oven avaajan hämmentämiseksi.

Uskonnoissa tuntuu olevan yhteinen piirre, ihmisten kusettaminen, alkuperäinen pyramidi huijaus jossa huipulla olevat ei ainoastaa saa rahaa vaan myös valtaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Keskustelen heidänkin kanssa mielelläni kuten muidenkin kanssa.

He ovat arvostaneet näkemyksiäni,kun olen arvostanut heidän näkemyksiään,vaikka kummatkin kyseenalaistavat toisiaan.

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

Jehovien taivaaseen pääsee vain 144000 uskovaista, mutta kuka ylläpitää tätä henkilörekisteriä ja onko vielä tilaa?
Jos tilaa ei ole niin kai sen ovien kolkuttelun voisi lopettaa? Vaikuttavat pikemminkin kierteleviltä lottokauppiailta koska kaikki eivät voi voittaa.

Ja onko moinen rekisteri edes laillinen ja tasa-arvoinen?

Ja muuten Ziisushan ei uhrannut elämäänsä vaan pari päivää, eli ei kovinkaan suuri uhraus mikäli Ziisuksen törkeä pakeneminen haudasta pitää paikkansa.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Kun jehovalaiset aikoinaan pyrkivät kotiimme, kutsuin heidät kohteliaasti peremmälle.
Osoitettuani heille Raamatusta kohtia, joissa heidän versionsa poikkesi oleellisilta osin alkuperäisistä käännöksistä, "lähettiläät" poistuivat vähin äänin, eikä heitä ole enää pariin vuosikymmeneen näkynyt.
Samoin on laita myös mormoonien suhteen, vaikka mielelläni heidän, kuten myös jehovalaisten kanssa keskustelisinkin.

Toimituksen poiminnat