eskokalervo Suomen pelastaminen

Maahanmuuttomyönteisen vaikea elämä

Mä oon omasta mielestä ihan tavallinen vaikka mä tykkään käyttää klubitakkia enkä pidä risasia farkkuja. Ehkä mä myös ajattelen muiden mielestä liikaa, kun mä en rupee koskaan vouhkaamaan kaiken maailman muoti-ilmiöiden ja idolien perässä. Nytkin kun puolet kiihkoo maahanmuuttoo vastaan ja toiset puolesta, mä vaan ihmettelen, miks ne vouhkaa, kun mun mielestä siitäkin voisi vaan kerätä tietoo ja pohdiskella kouhotuksen sijaan parhaita toimintatapoja.

Itse olen ihmetellyt, miksi tätä tärkeetä ja monimutkaista asiaa käsitellään niin tunteenomaisesti kouhkaten, on tiukat osapuolet, rasisteiksi ja suvakeiksi toisiaan nimittelelevät. Kumpikaan puoli ei perustele näkemyksiään, vouhottaa ja haukkuu toista puolta. Perusteilla, argumenteilla kilvoittelemisen sijaan ottelevat haukkumistensa härskiydestä, kumpi pahemmin kehtaa kiihkoissaan möläyttää ja nimitellä.

Jotkut sanovat olevansa maahanmuuttovastaisia, jotkut maahanmuuttokriittisiä, minä olen maahanmuuttomyönteinen, koska me tarvitsemme työvoimaa sairaahoihin ja siivousfirmoihin, töihin, joihin omaa porukkaa ei vaan näytä riittävästi löytyvän. Myönteisyyteni perustuu myös hyviin kokemuksiin taannoisten vietnamilaisten ja chileläisten saamaan hyvään maineeseen ahkerina työntekjöinä. Nykyisellään maahanmuuttomyönteisyyteni on kuitenkin kovilla, koska nykytapa toimia tässä kansakunnan kohtalon kysymyksessä vaikuttaa suoraansanoen tollolta.

Just eilen tuo Körmyn porukka, Körmy on se siilitukkanen maihareissa koikkelehtiva karju, joka toistaa koko ajan vittuu vaikka ei siitä puhuisikaan, tuli kysylee, jotta mitä klubitakkikundi meinaa tään matu-jutun kanssa, ootsä meidän klubissa vai noiden suvakki-nynnyjen messissä? Minä tietenkin sanoin tietäväni asian olevan pinnalla ja miettineeni sitä paljonkin, koska tapa toimia sen kanssa vaikuttaa niin moneen tärkeään asiaan sekä nyt että etenkin tulevaisuudessa.

- Joo, mut mä kysyin jotta oot sä  meidän messissä jotka ajatellaan tää niiku pitää, vai styylaaksä noiden kukkahattuhinttareiden kanssa? Yritin selittää, ettei tätä nyt pitäisi ihan jengihengaamisen kannalta ottaa vaan enemmänkin miettiä, mihin erilaiset toimintatavat johtaa. - Älä lässytä tyhjää, taidat vaan sympata liikaa noita suklaasilmien ihastelijoita, niittas Körmy.

Ihan sama tänään. Sinikka otti pitkästä aikaa kontaktia ja alkoi kysyleen mun näkökantoja, niin mä ensiks luulin, jotta kyseleen, maahanmuutosta. Tietenkin kerroin saman kuin Körmylle. Mutta Sinikka rupesi osoittelemaan päin näköö korvan takaa ottamallaan päivänkakkaralla ja silmät leimuten alkoi pauhata mun olevan rasisti, kun en olekaan heti muitta mutkitta toivottamassa kaikkia hädänalaisia tänne turvaan sotien ja nälänhätien kauheuksilta.

Yritin siinä sitten selittää, ettei tämäkään asia ole kenties niin yksioikoinen vaan siinä on puolensa. On tämä humanitaaripuoli, joka vaatii meidän huomiomme ja sitten on tämä raadollisempi puoli, kun ihmisluontoon kuuluu myös epärehellisyys ja oman edun tavoittelu. Katsos kun ne kaikki, edes suurin osa, eivät taida olla mitään hädänalaisia vaan alueensa keskiluokkaa, joille on valjennut internetin kautta eurooppalaisen elämänmuodon houkuttelevuus ja jotka ovat saaneet haalituksi matkarahat Vällimeren rannikolle ja ehkä ylikin.

Mitäs vikaa siinä on, tiuskaisi Sinikka. Minä jatkoin, ettei siinä vielä olekaan, mutta sitten kun he nettiohjeiden ja Libyassa tapaamiensa salakuljettajien avulla kehittävät turvattomuustarinan, jonka avulla naamioituvat turvapaikanhakijoiksi, alkaa paha hiipiä tulokkaan mieleen. Sitten kun vastaanottokeskuksilla  bisnestä tekevä Italian mafia kuljetuttaa avustusaluksilla kumiveneiden siirtolaiset EU-rajojen sisäpuolelle, ollaankin jo pitkälti lain väärällä puolella.

Nuo on sitä Körmyn porukan vihapropakandaa, pauhasi Sinikka, eikä enää korvaansa lotkauttanut, kun kerroin hankkineeni tietoni seuraamalla melko monia uutislähteitä, puolueellisia, puolueettomia, paikallisia ja kansainvälisiä, ja suodattaneeni esiin todennäköisimmin parhaiden paikkansapitävän asian tilan. Se ei voi olla niin, ei voi, ei - ei - ne on niin söpöjäkii, ja turvattomii, käypi niin säälikskii, sä alat vaikuttaa ihan natsiltkii, voi kauhistus sinuakii - ja sipsutteli retonkihame kiukkuisesti nytkähdellen matkoihinsa - se Sinikka.

Sitten vielä tämä opettaja, joka päivä se laskettelee pitkät rotlat siitä, mien yleinenkin mielipide vaatii meitä parempiosaisia tuntemaan yhteisvastuumme ja kantamaan osaltamme yhteistä taakkaa maailman vähäosaisempien auttamiseksi.

Kun sitten kysyin, että eikös se olisi vastuullisempi seuloa ne oikeasti turvaa tarvitsevat esiin ennen Euroopan rajoja kuin ottaa myös se hädänalaiseksi tekeytynyt huijariporukka tänne, koska niiden ylläpito ja hankala takaisin ulostaminen se vasta maksaakin. Opettaja ihmetteli, miksi minä noin kuvittelin. Kun kerroin tietolähteeni ja tekemäni seulontatyön, opettajan paatos vähän laantui ja jotenkin jopa hämilläänolevan tuntuisesti mutisi, että ei kai siinä todellakaan ole mitään varsinaisesti pahaa, jos tutkailee muitakin tietolähteitä Ylen ja Hesarin ohella.

Opettajan intomieli ei kuitenkaan ollut vielä täysin puhtiaan menettänyt vaan jatkoi, minulle suuntasi, no mites Sinä lajittelisit rehelliset jyvät akanoiden seasta ennen Välimeren ylitystä. Hyvä kun kysyit, sanoin, koska siinä on vielä pikku mutkia matkassa - niitä voidaan yhdessä pohtia - hankitaan sieltä lähialueilta viljavaa maata vaikka YK:n pakolaisavun rahoilla ja perustetaan niille internointileirejä, jonne parempaa elämää hakemaan lähteneet saavat rakentaa uudisasukkaina ihan omat viritykset, fasiliteetit, niinku Sun lisensiaatti-miehes sanoo, elättääkseen itsensä ja perheensä karjan ja viljan sekä puutarhatuotteiden kasvatuksella. Siellä lapset kävis koulua ja sairaudet hoidettaisiin aluksi länsimaiden tuella - maksaisi paljon vähemmän kuin elättää ne kalliilla sosiaalituilla Suomessa, jonne he mieluusti tulevat tutkittuaan etukäteen anteliaimmat tukimaat, niistä Suomen löysäkätisimmäksi havainneet.

Ihme kyllä opettaja ainakin vaikutti ihan kuuntelevalta, jopa näytti pohtivan. Joku Sinikan kavereista kysyi ovelasti hymyillen, miksi niitä leirejä ei ole jo perustettu, jos ne viisaita ratkaisuja muka ovat. Opettaja katsoi edelleen minua, joten jatkoin: koko asetelma vaikuttaa vähän siltä kuin kenelläkään ei olisi otetta ja kokonaiskäsitystä ja niinpä kukaan ei tiedä, mitä tehdä. Onhan noita kaikenmaailman teoriota Islamin maailmanvalloituksesta Arabikuninkaiden suunitelmiin tukahduttaa Eurooppa siirtolaistulvalla ja saada sitä kautta valtansa laajennettua yli koko mantereemme, mutta niitä pohtimaan jääminen ei nyt auta, vaan pitää yksinkertaisesti hankkia ne leirimaat, sadalla neliökilometrillä tekisi jo melkoisen plantaasin tai afrikkalaisen kibbutsin.

Opettaja oli hyvän tovin mietteissään ja jatkoi yllättävän sävyisästi: ehkäpä tässä itsekukin on ajatellu tätä monimutkaista kokonaisuutta liian yksipuolisesti ja ensiasenteeseensa liian nopeasti lukkiutuen. Minä itsekin vasta nyt oivalsin peruskysymyksen, eli miten toimien kohdistaa auttaminen varmasti hädänalaisiin ja tukkia kokonaan avustukseen tarkoitettujan rahojen luisuminen huijareiden taskuihin - taitaa nykyisellään mennä suurin osa sinne kuin Kankkulan kaivoon. Ei kai ne pääasiassa nuoret sotilasikäiset kuljetuksistaan toistakymmentatuhatta euroa maksaneet kännykkäohjatut ja -opastetut ole tänne turvaa vaan parempaa elämää tulleet hakemaan - vaikka kuinka hyvin harjoiteltu se hädänalaistarina olisikin.

Minä siihen rakoon sivalsin vielä jotta, tämän nykymeiningin, huijareiden hyysäämisen, jopa yli oman kansan apuatarvitsevien, pahin seuraus rahan haaskaamisen ohella on oman kansan katkeroittaminen tällä epäoikeudenmukaiseksi koetulla siirtolaisten suosimisella. Kansan moraalia rappeuttaa heikosti työllistyvien valmiiseen pöytään ylensyöttäminen kun samalla omaa porukka pidetään huonommissa oloissa.

Opettaja hieman jo kunnioittavassa sävyssä - kai vähän jo hävetti oma alkupaasaamisensa - minuun katsoen mietiskeli ääneen, että mitenkähän vaan saisi seulottua esiin ne oikeat hädänalaiset.. No, minä kun olin sitäkin miettinyt, ponkaisin selostamaan: kaikilta ehdokkailta tietenkin vaaditaan henkilöllisyystodistus tai naapurienkuulemisen kautta todistettu tausta, sitten tarkistetaan työhalut kaikilta aikuisilta, ja opiskelusuunnitelmat lasten osalta.

Vahvasti uskonnolliset karsitaan - oikea osoite on saman uskonnon naapurimaa - koska tutkimuksin on osoitettu heidän työllistyvän ja sopeutuvan heikoiten itselle vieraaseen kulttuuriin. Täysin ammattitaidottomat koulutetaan internointileirillä, ja sitten, kun työpaikka löytyy eurooppalaisesta yrityksestä, päästetään työpaikkamaahan työn ohessa tapahtuvaan kotoutukseen koeajalla. Palautetaan takaisin turvalliselle internointileirille kuuden kuukauden kuluttua, jos työn tulokset eivät edisty tavoitteiden mukaan.

Niin, sanoi opettaja, Sinä olet näköjään ajatellut tuon poliitikoille ylivoimaisen palautusasiankin. Tämä EU:n ulkopuoliset itsensäelättämisleirit taitaa olla toinen avainidea koko jutussa. Mites se on, Sinikka ja Pertti, jotka taidatte olla näitä kellokkaita tässä asiassa, ovatko näkemykset yhtään avartuneet.

Hiljaisuus, pitkä hiljaisuus, noo'o ope patisti. Tuija, Sinikan kavereita: kyllä minä tunnustan, miksi en heti sanonut mitään  - siksi kun hävettää tuo turhan vahvan kannan liian nopee lukkiuttaminen vajavaisin tiedoin.

Körmy, tai siis Pertti, nousi oikein ylös ja töräytti: täytyy antaa klubitakki-hemmolle vähä myöten siinä kohtaa, jotta ei kai se ajatteleminen loppujen lopuksi jossakin tilanteessa, sillee niiku poikeuksellisesti, kun ei tavakseen ota, ole ihan poissuljettukaan, niiku loppujen lopuksi, vaihtoehto.

Opettajalta taisi karata puolivahingossa kehu: kylläpäs Pertti saikin kasaan pitkän lauseen, ja vielä ilman yhtään vitt. tuota, erikoissanastoa. Pertti, vaikka punastuikin, Päivänkakkaraporukkaan mulkaisten: se natsiksi haukkuminen muuten saa loppua nyt, ja klubitakkihemmo valitaan ylipuhemieheksi Sinikan tilalle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Tässä yhteydessä ei voi vetää natsikorttia vaan holokaustikortin. Missä sinä olit, kun juutalaisia grillattiin?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Anteeksi tuo grillaaminen, nyt vain on kesä ja grillikausi...

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Äitin vattassa.
Miten niin ei voi, justhan mä vedin!

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Niinpä teit. Ole kuitenkin varovainen. Israel taitaa olla ainoa valtio, jossa harjoitetaan valtiojohtoista apartheadia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #11

Suomessa erottelu esim. työmarkkinoilla tehdään puoluejäsenkirjattoman ja -kirjallisen välityksellä Helppoa! :-)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #14

Kuulostaa ihan tutulta. Minä kuitenkin pidän pääperiaatteena, että tyhmyys on yleisempää kuin pahantahtoisuus tai vilppi. Niitä työpaikkoja vain ei ole. Tapelkaa siinä sitten tyhmät keskenänne ja keksikää omat juutalaisenne!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mikä olikaan tässä se maahanmuuttomyönteisen surkea elämä?

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Koulussa kovaa, kun kaverit on niin kovakallosii!
Eikö se käynyt tarinasta selväksi?

Marko Parkkola

"koska me tarvitsemme työvoimaa sairaahoihin ja siivousfirmoihin, töihin, joihin omaa porukkaa ei vaan näytä riittävästi löytyvän"

Minusta on outoa, että meillä on puolen miljoonaa työtöntä, mutta avoimia työpaikkoja joku 15000. Joku kohtaanto-ongelma tässä on, mutta maahanmuutto on siihen erinomaisen huono työkalu. Tässä Länsiväylän juttu asiasta.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/462064-maahanmu...

Tokihan tämä on täysin Sipilän kiky-linjan mukaista, että luodaan kahdet työmarkkinat. Se vain haiskahtaa apartheidilta.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Oli niitä avoimia työpaikkoja yli 17 000 vielä kesäkuun alkupuolella. Nyt tietysti 15 000 on todella paljon, kun Suomi on kiinni, kesälomalla kaikki.

Marko Parkkola

Käytännössä 4/5 työpaikoista menee työnvaihtajille, joten aika vähiin jää työpaikat. Ei ole työvoimapulaa ihan heti näköpiirissä.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #17

Kyllä niitä tekemättömiä töitä olisi vaikka kuinka paljon. Ajelee vaikka vähän autolla, jos on niin rikas, että sellaisen omistaa. Metsät täynnä risua ja silleen.

Palkan maksajia ei taas taida löytyä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #21

Siinä se asia olikin: Kyllä tekemättömiä töitä ja halukkaita osaavia tekijöitäkin olisi vaikka kuinka paljon, palkanmaksajista on Suomessa pula.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Onkohan se todella ROTUsyrjintää, jos avoimeen työpaikkaan otetaan halukas työnhakija, sattuipa hän olemaan mitä rotua tahansa, ketä siinä syrjitään, varsinkaan, jos muun rotuisia hakijoita ei edes ole - nyt klubitakkihemmo ei ymmärrä!

Marko Parkkola

Maahanmuuttajien avulla luodaan halpatyömarkkinat. Tämä on rakenteellista syrjintää, jos maahanmuuttajille tarjotaan järjestelmällisesti pienempää palkaa, mitä kantasuomalaiselle. Välttämättä kyse ei ole rodusta, mutta syrjinnästä kuitenkin.

Ymmärtänet, että esimerkiksi siivousalan yrittäjä haluaa työvoimakustannukset alas. Sehän onnistuu mainiosti maahanmuuttajilla, jotka eivät ymmärrä maan palkkatasoa.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Suomessa on pitkään ollut vastaavat työmarkkinat kuin USA:n laittomilla maahanmuuttajilla. He ovat muka yrittäjiä, tulevat tyypillisesti Aasiasta ja meidän mielestämme heitä kusetetaan.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #25

Marjanpoimijat, The grapes of wrath, Down and out in Paris and London, The road to Wigan Pier. Ei mitään uutta auringon alla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tänään tuli YLE-kaapista ulos laittomasti maassa oleva mies, jolle ei maksettu pimeästä työstä liksaa. Yritän olla myönteinen, mutta kysyn:

1) Käyttääkö laittomasti maassa oleva ihminen hyväkseen sitä, että viranomaiset lyövät laimin virkavelvollisuuksiaan valvoa maahan tuloa ja maasta poistumista?

2) Käyttävätkö halpatyötä ohi verokirjan tarjoavat työnantajat hyväkseen laittomasti maassa oleskelevia ihmisiä? Mitä oikeuksia ja velvollisuuksia näillä ihmisillä on?

3) Mitä tekevät tällaisen tilanteen ylläpitämistä avittavat tahot, jotka piilottavat ihmisiä ja ne, jotka jättävät laittoman oleskelijan pimeät palkat maksamatta?

4) Kukahan tällaisen jumalattoman laittomuuden Babylonian on Suomeen sorvannut? Millainen vastuu näillä sorvareilla on ratkaisuistaan ja seuranneista ongelmista?

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Yleensähän ne laittomuudet sorvautuvat joko lain porsaanreikiin tai heikosti valvottuihin, riittävästi rikollista hyötyä tuottaviin "saumoihin", joissa otetun riskin tekijä katsoo kannattavaksi. Rikoksen todennäköinen hyöty / todennäköisen rangaistuksen merkitys.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Unelman toteutumista oikeassa elämässä tuossa vain kainosti kuvataan , vaikka meillä on:
1) lainsäädäntöväline (hidas), 2) rajavartiosto (nopea?), 3) Migri, 4) poliisi, 5) oikeuslaitos, 6) mahdollisuus tulkita tilanne Suomen kannalta poikkeuksellisena ja 7) poliittisten vaikuttajien "Arvo Pohja"/ esimerkki sekä 8) kolmannen sektorin kasvottomat toimijat.
Miten onkaan niin, että seitsemän ensin mainittua lahoaa yhtaikaa ja 8) vie muiden vikistessä?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Neloskohdan kysymyksestä tuli mieleeni eräs (sala)poliisisarjojen ohje: "Follow the money". Suomeksi sen voisi sanoa ehkä: "Etsi kuka tästä hyötyy". Tai kun puhutaan näin yleisellä tasolla, ketkä hyötyvät. Sen ainakin tiedän, että he eivät ole tavallisia suomalaisia palkkatyötä tekeviä ihmisiä.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Maahanmuuttomyönteisen vastaus on tietenkin, "tervetuloa lännen ihmemaahan". Minä taidan kuitenkin olla realisti tai jotain sinne päin. Minun vastaus on "tervetuloa tähän paskaan". Yrittäkää pärjätä.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Itse asiassa minä inhoan tilannetta, jossa sanon viimeisen sanan, tapan keskustelun, olen kaikkein oikeimmassa. Tuon Hanhiniemen piisin nimi kyllä voisi olla Koski ei jäädy koskaan, niin olisi kuin minulle tehty.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Tarinan sankarin vastaus taas on: älkäämme tuhlatko resursseja huijareihin, että niitä riittää tarpeellisen ja halukkaan osaavan töihin tulevan porukan alkuun auttamiseen.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #32

"Tarinan sankari" on aika iso suullinen. Miten sait sen ulostettua?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #32

Anteeksi Heimo edellinen. Minä vain haluan olla leveäturpaisin näillä main.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vastauksia:

1) Ei. Virkamiehet valvovat maahantuloa ja maasta poistumista.

2) Kyllä.

3) Piilottajat yrittävät auttaa, palkkoja maksamatta jättävät kusettaa.

4) Ne jotka poistivat mahdollisuuden määräaikaiseen oleskelulupaan.

Ilkka Huotari

Voisiko joku maahanmuuttomyönteinen kertoa, mitä vikaa on Japanin maahanmuuttomallissa?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Jos Suomi olisi Japanin paikalla niin pakolaisia ei olisi nimeksikään.

Japani hyötyy siitä isosta lätäköstä joka on sen ympärillä.

Toimituksen poiminnat