eskokalervo Suomen pelastaminen

Rasismisyyttelyn harhaisuus ja vihapuhe

Päivän ihmettely: rasismi-sanan väärinkäyttö.

Yhtenään näkee käytettävän rasisti-sanaa mitä kummallisimmissa yhteyksissä ja muita haukutaan rasisteiksi mitä oudoimmin perustein.
Rasismi, rotuviha on ilmiönä aivan selkeä, mutta termin käyttö sitä ei kyllä näytä olevan. Aitoa ja oikeata rasismia on se, kun Ku-klux-klan syyttää neekerirotua lähes kaikesta pahasta, ihan neekerin olemassaolokin näyttää saavan tämän valkohuppuväen raivoihinsa, pontimena siis leppymätön, koko rotua kohtaan yleistetty, harhoihin perustuva, silmitön viha.
Rasismia ei vielä ole, että mainitsee valkoisen miehen orjuuttaneen neekereitä ja tappaneen joukoittain intiaaneja. Sehän on vain historiallisen totuuden esiin tuontia, ei sanoja väitä, että koko valkoinen rotu olisi tappajaporukkaa kaikki tyynni.
Ei sekään ole rasismia, jos vieroksuu ja oudoksuu somaleita heidän tavastaan kohdella bantuja orjinaan ja itse mieluummin loisivan työtä tekemättä.
Eihän näin toimiva leimaa koko Afrikan sarven rotuhaaraa, hän ei yleistä käsitystään koskemaan eritrealaisia (nyt olen heikoilla kun en tiedä, luetaanko eritrealaiset eri kansaksi). Nämä rotu- ja kansayleistykset. eivät muuten aina kestä ajan hammasta, suomalanen sisukin alkaa olla jo pelkkä myytti, 1968 jälkeen taitaa olla totuudellisempaa puhua pullamössökansasta.
Mikä muu kuin valkokaapujen neekeriviha sitten täyttäisi rasismin tunnusmerkistön? Siis rotuun kohdistuva vihamielinen yleistys.
Ehkäpä esimerkkejä sellaisesta voisi olla sinänsä aika harmiton ja nykyään jo enemmän huumorin puolella pysyskelevä huulen heitto Mannen työhaluista (karaokessa Mä joka päivä töitä teen), fiksut mannet itsekin viljelevät tätä vitsiennakkoluuloa huumoripäissään.
Tämän luokittelen lempeäksi ennakkoluuloksi, koska kuvittelen valtaosan suomalaisista arvostavan ahkeria tuntemiaan mustalaisia hyvinä työtovereina. Tarinat hevoshuijauksilla elävistä manneista ja hameenhelmat viinapulloista pullollaan kulkevista mirandoista lienevät jo nykyään osa yhteistä kansantarustoa. No ryppyotsaisena esiintyessään ja koko mustalaisheimoa leimaavana rasismia kyllä, en kiellä.
Entä sitten maahanmuuttajien aiheuttama ghettoutuminen ja ghetoissa pesivä viha kantaväestöä kohtaan, rasismiako, kyllä, siltä se näyttää ja kuulostaa, koska siltä taholta tuleva vihapuhe on yleistävää, tappakaa kaikki vääräuskoiset ja heidän uskoonsa kääntyvät!
Tämä vihayleistyshän on tyypillistä Isisin toiminnassa, kaikki länsimaalaiset valkoiset ovat vapaata riistaa riippumatta heidän teoistaan, pelkkä rotu oikeuttaa tappamiseen.
Entä sitten ne, jotka tuovat esiin islamistien aikaansaaman kulttuuriuhan ja varoittavat koko länttä koskevasta tuhosta, jos jäykkäuskoinen islamismipitoisuus nousee kansassa tietyn riskirajan yli.
En voi pitää tutkimusaineiston esiintuomista mitenkään moitittavana, saati rasistisena, Ranskan ja Ruotsin kokemukset todistavat vääjäämättä, että näin on. Ja voidaan perustellusti väittää näin käyvän myös Suomessa, näyttöä löytyy jo Helsingin seudun itä-lähiöistä.
Ongelmana ei ole tämän uhan esiin tuonti vaan yhden kansankiihottajaporukan taholta tuleva rasismisyyttely tätä uhkaa esiintuovia kohtaan.
Pianisti halutaan ampua muodissa olevan huonon musiikin soiton tähden. Totuuden puhujasta yritetään tehdä vikapää, jotta totuuden viesti voitaisiin "laillisesti" tuhota, väärin sammutettuna vaientaa.
Itse asiassa nämä totuuden vääristelijät, jotka siis nimittelevät tutkimustulosten julkistajia rasisteiksi, syyllistyvät kiihottamiseen kansanryhmää kohtaan, sillä tämä totuuden näkevä ja sitä esiin tuova tiedemiesten ja -naisten suuri joukko ja heidän avullaan silmänsä tosiasioille avannut, nyt jo kai enemmistö, ole hyvinkin kansanryhmä.
Sinänsä surkuhupaisaa - olisi, ellei olisi näin vakavasta asiasta kyse - että vääriä syytöksiä vimmoissaan sinkoileva joukko yrittää leimata kiihkonsa kohteet rasisteiksi, siis näkevät muissa sen, mitä tosiasiassa tekevät itse. Monimutkaista, hieman kyllä, psykiatriassa tätä nimitetään projektioksi, oman sisällön projisioimista muiden ominaisuuksiksi, nähdään oman vihan hehku toisten kasvoilla vaikka se leimuaa vain omassa mielessä.

Ai niin, muuten, olin jo unohtaa,

PS  tämän jutun lukemista voi käyttää myös itsetestinä. Jos nimittäin neekeri-sanan käyttö häiritsi, Sinussa asuu ainakin pieni rasisti-syyttelijä. Kuten kaikki tästä vammasta vapaat asiayhteyksistä huomasivat, käytän neekeritermiä täysin neutraalina tieteellisenä rotumääreenä, engl. Negroidi, negro,, solvaavia taas ovat neksu, nigger. Ei ole sanan vika jos korvissa särisee, selvää arvovapaata arkisuomea ovat neekeri, eskimo, intiaani, baski, saamelainen, mustalainen, musta, irokeesi, bantu, pygmi ja vepsä.

Älä allergisoi kielikorvaasi joidenkin mielensäpahoittamiseen erkoistuneiden tätiporukoiden tupperware-kutsuilla keksimien paheksumisvouhotusten takia. Kyllähän he paheksumisia keksivät, milloin paheksuvat julkista imettämistä, milloin tisseistä puhuminen on kauheaa, seuralla viikolla isketään nelosoluen tai vaikkapa huppareiden tai tennissukkien käyttäjien kimppuun.

Huom!  Ettet kommentoisi virheellisten käsitysten pohjalta, lue ensin tästä samasta blogistosta aiempi kirjoitukseni Maahanmuuttokeskustelun psykopatologiaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Melko huvittavat piirteet tämä on saanut ja itse mamuttaneen miehen perspektiivistä tilanne on jo perverssi.

Muistan Kreikan ensimmäisen "Ulkolaiset ulos. Kreikka kreikkalaisille" - kirjoituksen, jonka näin. Se oli ilmestynyt sillankaiteeseen viikon aikana, jonka vietin töissä vuorella.

Se teki minut mamuna surulliseksi, mutta toisalta oli ymmärrettävä kreikkalaisten oikeutta olla omassa maassaan mitä mieltä mielivät!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"toisalta oli ymmärrettävä kreikkalaisten oikeutta olla omassa maassaan mitä mieltä mielivät"

Miksi rasismin vastaisia mielipiteitä ei sitten haluta sallia?

Sitäpaitsi, jos omassa maassa saa olla mitä mieltä haluaa, eikö myös vieraassa maassa saa olla mitä mieltä haluaa?

Blogisti hyökkää kirjoituksessaan rasismin vastustajia vastaan, eikä hän
siis hyväksy sitä että rasismia vastustetaan.

Juha Hämäläinen

En ole kanssasi samaa mieltä, mutta puolustan oikeuttasi mielipiteeseesi.

Riittikö vastaukseksi.... Koska alkaa todellinen keskustelu siitä mihin tämän päivän muuttoaalto vie ?

Kerron sinulle, että Kreikassa ollessani käytin itsekkin paikalliselle torille perustettua "työvoimatoimistoa", jossa organisoidusti johdetut joukot jaettiin päällysmiesten avulla töihin.... Päällysmies kuunteli tarpeen, etsi miehet/naiset ja peri maksun.

Tätä samaa kohti ollaan menossa ja se tappaa lopulta sekä rasistin ja antifasistin.....

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Mielestäni kuvasin myös sen, mihin tämän päivän muuttoaalto vie. Koska siirtolaisvyöry on ollut ja on hallitsematon, kaikki 160 miljoonaa tulijaa voi tunkea Eurooppaan. Tutkimusten mukaan, kun muita suvaitsemattomien jäykkäuskonnolliisten osuus väestöstä ylittää tietyn rajan, vallinnut kulttuuri romahtaa ja tilalle tulee muuttoliikkeen edustama.
Koska meneillään oleva siirtolaisuus koostuu pääasiassa tosiasiassa alkukantaisten heimodiktatuurien pakolaisista, seurauksena on taantuminen barbariaan. Puhun tässä suulla suuremmalla, uskon tiedemiesten päätelmiin, Timo Vihavainen: Barbarian paluu, suosittelen!
PS. Tänään huomasin Ranskan presidentin päättäneen puuttua siirtolaisvirran hallitsemattomuuteen ja päättäneen perustaa Libyaan internointileirejä jotta päästään jo kauan ehdottamaani asian tilaan:
Turvapaikkakäsittelyyn oikeutetut karsittava elintasosiirtolaisten joukosta ENNEN EU:n rajan, Välimeren, ylittämistä. Ei hädänalaiset jäävät siis Afrikan puolelle elättämään itsensä maa- ja karjataloudella odottaessaan mahdollista paluumahdollisuutta kotimaahansa. Tämä mahdollisuus ei välttämättä aukea koskaan, jos lähdön syy oli kuivuuden aiheuttama pysyvä muutos. Tällöin itsensätyöllistämisleirit Saattavat muuttua aikanaan uusiksi valtioiksi, tämä edellyttää tietenkin kastelujärjestelmien toimivuutta ja siihen tarvitaan YK:n pakolaisjärjestön panostusta.
Tilanteessa tarvitaan tosi toimia globaalia yhteisvastuuta vihapuheisten rasismisyyttelyjjen sijaan.
On siis vielä toivoa katastrofista pelatumisen suhteen, Eläköön presidentti Macron!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

"On siis vielä toivoa katastrofista pelatumisen suhteen, Eläköön presidentti Macron!"

Minäkin uskon että Macronin toimet ovat oikeita, mutta Macronilla ja hänen mielipiteillään ei ole mitään tekemistä suomalaisen rasismin kanssa.

Tässä käydyssä keskustelussa, kuten myös blogistilla, menevät sulavasti sekaisin rasismi ja pakolaisuudesta aiheutuvat haitat, joita ei suinkaan pidä korjata rasistisilla puheilla ja teoilla, vaan sen kaltaisilla toimilla mihin mm. presidentti Macron näyttää ryhtyneen.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Mitä, "blogisti hyökkää rasismin vastustajia vastaan"? Milläköhän lukemistavalla voi päätyä moiseen tulkintaan?
Koko jutun juoni on ihmetellä perusteettomia rasismisyytöksiä. Tuomita rasismilla syytteliy epärehellisieksi ja epäreiluksi silloin kun syyte on perusteeton.
Enpä uskonut olevani noin huono ilmaisemaan itseäni, voisi tulla täysin tarkoittamani vastaisia tulkintoja. En nyt kuitenkaan vielä tällä yrittämisellä suostu pitämään itseäni surkeana suomen kielen ilmaisun taitajana.
Mieleen tulee jopa tahallisen väärän tulkinnan mahdollisuus - voisikohan olla?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onneksi minun ei ole pakko tehdä itse pitkää kertausta suomalaiisesta ihan oikeasta rasismista, tarvitsee vain viitata kommenttiin no. 4, missä on asiasta parempi analyysi kuin mihin itse olisin pystynyt.

Asia on niin itsestään selvä ettei siitä oikein enää jsksaisi edes keskustella. Toivottavasti jotkut jaksavat.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Enpä uskonut olevani noin huono ilmaisemaan itseäni"
.........................

Kun rasismista puhutaan yleisellä tasolla se on pelkkää sanahelinää.

Kerro mieluummin joku esimerkki mikä mielestäsi on aiheettomasti tuomittu rasismiksi niin siitä voi keskustella järkevästi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #29

"Kerro mieluummin joku esimerkki mikä mielestäsi on aiheettomasti tuomittu rasismiksi niin siitä voi keskustella järkevästi."

Vaatimus haitallisen maahanmuuton lopettamisesta ei ole rasismia nähnytkään. Voit nyt tietenkin yrittää perustella miksi se olisi rasismia?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Vaatimus haitallisen maahanmuuton lopettamisesta ei ole rasismia nähnytkään. Voit nyt tietenkin yrittää perustella miksi se olisi rasismia?"

Kyllä sellaiset vaatimukset on nähneet rasismia, koska enimmäkseen tällaisia vaatimuksia esittävät rasistit.

Tämä on tietenkin haitallista tälle asialle ja ajatukselle ja sille pyrkimykselle että haitallista maahanmuuttoa pitäisi rajoittaa enemmän kuin nyt, koska se että rasistit näitä vaateita enimmäkseen esittävät, luo asiasta väärän mielikuvan, sellaisen mielikuvan että olisi rasistista ajaa haitallisen maahanmuuton rajoittamista, sillä oikeassahan sinä siinä olet ettei se mitään rasismia ole.

On sanottu, olen kuullut sanottavan, että Ranskan presidentti on nyt ryhtynyt asiassa konkreettisiin toimiin, eikä Macron varmaankaan mikään rasisti ole. Varmaankin tästä Macronin vahvasta "suviksen" statuksesta johtuukin että hän uskaltaa asialle jotain tehdä, pelkäämättä tulla leimatuksi rasistiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #38

"Kyllä sellaiset vaatimukset on nähneet rasismia, koska enimmäkseen tällaisia vaatimuksia esittävät rasistit."

Taisin odottaakin näin matalaa tajunnanvirtaa. Eihän tuo ole mikään perustelu vaan oman mielikuvituksesi tuotos.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Eihän tuo ole mikään perustelu vaan oman mielikuvituksesi tuotos."

Rasistit saisivat niitä oikeita asioita edistettyä huomattavasti tehokkaammin jos luopuisivat siitä rasistisesta "älämölöstä". Mutta mitä ilmeisemmin se älämölö on heille tärkeämpää kuin asiat, vaikkapa nyt tämän pakolaisongelman hoito.

Sen voi nähdä vaikkapa siitä mitä tämä älämölöitsijöiden äiti ja isä, mr. Trump on saanut aikaan ja mitä tämä "suvakki" Macron näyttää saavan aikaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Perusteluja tälle: "Ja voidaan perustellusti väittää näin käyvän myös Suomessa, näyttöä löytyy jo Helsingin seudun itä-lähiöistä." Mitä Sulkavan horisontista katselevana tiedät itse näistä paikoista? Löytyykö sitä 'näyttöä'? Joillakin itäisen Helsingin alueilla on sosiaalisia ongelmia, on ollut jo ennen maahanmuuttajien tuloa. Suomessa on köyhiä ja syrjäytyneitä ryhmiä. Syyt ovat osin yhteisiä, osin erityisiä.

Ajattelepa hetki tuota kielteistä yleistämistä yksilön näkökulmasta. Suomalaisena miehenä olet turvassa. Sinun oletetaan olevan ok tyyppi ja pääset aloittamaan erilaisissa uusissa tilanteissa plussan puolelta. Sinua ei alkuoletuksena epäillä juopoksi, varkaaksi, laiskaksi, sossupummiksi tai muuksi epäilyttäväksi. Eläydypä sitten hetkeksi eri näköisen ihmisen asemaan. Moni joutuu koko ajan tilanteisiin, joissa heitä rodullistetaan ja edessä on kuin paksu kelmu, jonka läpi joutuu hartiavoimin ponnistelemaan, että voi tulla nähdyksi ja kuulluksi yksilönä. Silti voi koska tahansa tulla pudotetuksi siihen 'manne, mutta silti kova työmies, ei ole vielä varastanut mitään' -asemaan. (Tällaista möläytystä jotkut pitävät hienona tunnustuksena, eikä rasistisena.)
Kellon ympäri yrityksessään duunia painava tuttava saa jatkuvasti kuulla miten 'teikäläiset tulevat tänne vaan loisimaan' tai ikänsä Suomessa kasvaneen nuoren käteen tartutaan, kun hän on maksamassa kioskilla ja mummo kiljuu, että 'mistä olet saanut nuo rahat!?' Tällaisia kokemuksia päivästä päivään, eri variaatioina, jatkuvasti. Heidät nähdään vain joukon edustajina, joihin on nykyään sallittua kohdistaa ennakkoluuloista vihaa. Huonolla käytöksellä tai muulla vähättelyllä ei tätä ongelmaa voi lakaista maton alle. Kaikkia, jotka puolustelevat (luultavasti tulevissakin kommenteissa) tätä syyttelemällä hallitusta, EUta, vihervasemmistoa, suvakkeja tai vänkyttävät turhasta uhriutumisesta tai vetoavat Ruotsin romahtamiseen, raiskausmääriin, Isikseen tai Koraaniin voi ihan hyvin nimittää rasisteiksi. Miksi? No koska heille yksilö ei näy, jos hän näyttää olevan erilainen. Heille maailmalta tulleen näköinen on koko ajan todistusvelvollinen, syyllisyysolettama niskassaan, kytättävä ja ryhmän nimeä kantava lappu kaulassa ja leima otsassa määrittämässä kaikkea.

Netti opettaa ja oikeuttaa tämän kaiken olevan ok jauhamalla mm. huuhaata Ruotsin romahtamisesta ja ghettoutumisesta Itä-Helsingissä. Ja päälle vielä tämä "en ole rasisti, mutta..."

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Näkemykseni perustuu poliisiraportteihin. Luin Ruotsiin muodostuneen yli 180 ghettoa, joihin poliisi ei suostu enää menemään järjestystä valvomaan vaan jättää ne alueet rikollisjengien käsiin.
Tilastotutkijat ovat laskeneet korrelaatioita ghettoutumisen ja jäykän uskonnollisten suhteellisen väestöosuuden kesken.
Uskalla väittää tarkastelevani tätäkin ilmiötä tosiasioiden valossa, en asenteen kautta.
Itä-Helsingin häiriöraportit aiheuttajineen saatavissa myös poliisilta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eli olet lukenut poliisiraportteja ruotsiksi, etkä Suomen rasistipiirien tulkintoja niistä? Ymmärrätkö, mikä ero näissä on?
Kiinnostaisi myös lopulta saada varma, luotettavan lähteen tieto siitä, että 'poliisi ei suostu menemään'.
Voitko laittaa linkit "Itä-Helsingin häiriöraportteihin aiheuttajineen" tai kertoa, miten olet saanut sellaisia luettavaksesi.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa Vastaus kommenttiin #9

Poliisiraportteihin tutustumistyö tulee kunkin tehdä itse, avuksi voi pyytää pressikortin haltijan, nopeuttaa ja helpottaa huomattavasti. Eli, jos ei usko median tulkintoihin, niin kuin muuten usein on syytäkin epäillä, pitää ottaa asioista selvää, mennä alkuperäislähteiden äärelle, eikä huudella olettamuksiaan ja vääristelysyytöksiään puskista sillä paatoksella, minkä vain tietämättömyys voi antaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #11

Väistelyä. Ettei vaan olisi siellä Sulkavalla tietämättömyyden vahvistamaa paatosta mm. lausunnoissa itäisen Helsingin tai Ruotsin tilanteesta?

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa Vastaus kommenttiin #13

Luepa aiempi kirjoitukseni Maahanmuuttokeskustelun psykopatologiaa!
Tältä samalta blogistolta, ei kaukana, menet vaan ylös ja valitset toisen otsikon.
Se selventänee paatos-osapuolet ja niiden ongelmat, kerro sitten, avasiko silmiä.
Ja jos, niin miten.

Muuten, pääkaupunkiseudulla koko työurani asuneena ja sen viimeisessä vaiheessa Vantaan Ilolan pitkäaikaisena asukkaana en pidä itseäni mitenkään liian kaukaisena itäisen pääkaupunkiseudun havainnoijana. Riippumatta nyt kuitenkin siitä, kummalla meistä on omakohtaisemmat havainnot, todettakoon kuitenkin niiden olevan kunkin oman ennakkoasenteen ja asenteiden läpikatsottuja, niin kuin psykopatologisessa raportissani seikkaperäisesti selostan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #14

Riippumatta nyt kuitenkin siitä, kummalla meistä on omakohtaisemmat havainnot, todettakoon kuitenkin niiden olevan kunkin oman ennakkoasenteen ja asenteiden läpikatsottuja.
....................

Rasistin erottaa ei-rasistista siinä, että vain ensin mainitulla on niitä ennakkoasenteita.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

"Luin Ruotsiin muodostuneen yli 180 ghettoa, joihin poliisi ei suostu enää menemään järjestystä valvomaan vaan jättää ne alueet rikollisjengien käsiin."

Kyllä minustakin tuo väite olisi ansainnut maininnan lähteestä. Ruotsin poliisi on antanut kesäkuussa raportin, jossa kielletään ns. "no-go" alueiden olemassaolo, mutta sensijaan puhutaan kahdestakymmenestäkolmesta "especially vulnarable areas". Suomeksi se olisi erityisen haavoittuva alue.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?progra...

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Tuosta Ruotsista, raportti:
https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/O...

"Luepa aiempi kirjoitukseni Maahanmuuttokeskustelun psykopatologiaa!
Tältä samalta blogistolta, ei kaukana, menet vaan ylös ja valitset toisen otsikon.
Se selventänee paatos-osapuolet ja niiden ongelmat, kerro sitten, avasiko silmiä.
Ja jos, niin miten."

Ei kukaan luovu omasta kuplastaan suosiolla, se on MINÄ kuvaa!

Mutta tsemppiä.;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei kukaan luovu omasta kuplastaan suosiolla, se on MINÄ kuvaa"

Siinä on ainakin haastetta.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Olin nähnyt tuon raportin ennenkin ja se on varsin ansiokas ja mielenkiintoinen, kiitos! Siitä ei löydy tukea blogistin esittämälle 180 gheton luvulle.

Aika harva meistä pääsee sille tiedon valtatielle, joka aukeaa lehdistökortilla ja jolta blogisti on tietonsa löytänyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Se "tieto" on varmaankin siellä kuplassa, mutta se on muilta salattu.

Kyllä se "totuus" siitä selviää, jos menee sinne kuplaan sisälle, missä blogistikin on.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Aivan pakko nostaa tämä ylös, niin hyvin kiteytetty koko ongelma.

"Sinänsä surkuhupaisaa - olisi, ellei olisi näin vakavasta asiasta kyse - että vääriä syytöksiä vimmoissaan sinkoileva joukko yrittää leimata kiihkonsa kohteet rasisteiksi, siis näkevät muissa sen, mitä tosiasiassa tekevät itse. Monimutkaista, hieman kyllä, psykiatriassa tätä nimitetään projektioksi, oman sisällön projisioimista muiden ominaisuuksiksi, nähdään oman vihan hehku toisten kasvoilla vaikka se leimuaa vain omassa mielessä."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Todisteita Ruotsin levottomuuksista tiettyjen maahanmuuttovähemmistöjen kanssa on niin paljon eri tiedotusvälineistä (mm Kanada, Australia, UK) ettei ole epäilystäkään näiden todenperäisyydestä. Sama epäuskoisuutta näkyy YLEssäkin, väitetään pokkana että puheet ongelmista ovat huhuja joita ei kannata uskoa.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

On aivan sama mikä tuo alueiden määrä on, asiahan ei sinänsä muutu miksikään.

On tosiasioiden kieltämistä jos väittää ettei tietyt maahanmuuttaja ryhmät aiheuta ongelmia Ruotsissa/Suomessa. Samoin se, että joka vuosi ongelmat ovat lisääntyneet.

Kun asioita katselee hieman pidemmästä perspektiivistä, huomaa muutoksen.
Minulle on kansakoulussa opetettu esimerkiksi, että Afrikassa asuu neekereitä jne.
Pitäisikö vanhat koulukirjat tuhota?
Samoin on jäänyt korvan taakse jotain kulttuureista jotka ovat erilaisia eri maissa.

Sietää ajatella myös sitä, kenen kupla on liian pieni?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"On aivan sama mikä tuo alueiden määrä on, asiahan ei sinänsä muutu miksikään."

Muuttuu kyllä, sillä noiden alueiden määrä on nolla.

Suomalaiset tosiaan aiheuttivat paljon ongelmia muuttaessaan suurina joukkoina Ruotsiin 60-luvulla. Ongelmia, joita Ruotsi parhaansa mukaan ratkaisi ja siten tuli myös paremmin valmiiksi ottamaan vastaan muitakin maahanmuuttajaryhmiä.

Minullekin kansakoulussa opetettiin samalla tavoin, mutta ajat ovat muuttuneet ja tietyt sanat ovat merkitykseltään nykyisin erilaisia. Kieli kehittyy, ja ihminen sen myötä. Kirjoja en silti ryhtyisi tuhoamaan, kunhan nykyisin ei vain käytetä samoja ilmaisuja. Biologian kirjatkin ovat nykyisin kovin erilaisia omaan lapsuuteeni verraten.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen
Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Vai on se ja sama paljonko näitä alueita on? Blogistin mukaan on 180 ghettoa, jotka on jätetty rikollisten käsiin, eikä poliisi käy niissä. Poliisi taas väittää nimenomaan niissä käyvänsä, koska ne vaativat valvontaa ja ovat heille "go-go" työmaata. On myös pieni toleranssi lukumäärässä (23-180).

Mitä tulee tuohon kulttuurin muuttumiseen, olen itsekin oppinut koulussa neekereistä kaikenlaista. Olen myös oppinut, että kun tuo nimitys kyseisessä ryhmässä koetaan loukkaavaksi, voin helposti lopettaa sen käytön. Vanhoja kirjoja ei toki pidä polttaa, nehän toimivat hienona esimerkkinä sivistyksen ja tiedon kehityksestä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Blogisti uskottelee olevansa faktapohjaista keskustelija, mutta levittelee kommenteissa moneen kertaan kumottuja väitteitä Ruotsin olemattomista no-go alueista. Huoh!

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #27

Ruotsissa todellakin puhutaan go-go alueista.
Esimerkiksi: http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005264003.html

Go-go alueet eivät varsinaisesti ole kuitenkaan mitään turistirysiä.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Eikö kukaan kommentoi blogin varsinaista aihetta?

Merkillistä välttäytymis käyttäytymistä kun takerrutaan detaljeihin ja "unohdetaan" asia!

Kiitän blogistia.;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eikö kukaan kommentoi blogin varsinaista aihetta?"

Kannattaako "vaihtoehtoisiin faktoihin" ottaa mitään kantaa?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Uskottavuutesi välttäytymis käyttäytymisen arvostelijana paranisi, jos laittaisit tunnistettavan kuvasi profiiliisi.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Aikaansaamani keskustelun virittämänä toistan sanomani hieman toisin:
Maahanmuuttokeskustelu, niin kuin tämäkin paukuttaa väärinkäsitysten, lapsellisen nimittelyn ja ääripäiden keskinäisen syyttelyn sivuraiteella varsinaisen ongelman jäädessä työstämättä.
Liekö se liian vaikea vai arka eriteltäväksi vai ovatko osapuolet niin kaukana toisistaan, että toisiaan kohtaava yhteisymmärryksen rakentaminen on mahdotonta.
Olen kuitenkin sitä mieltä ettei näin tarvitsisi olla.
Pääsisimme eteenpäin, jos löytäisimme kiihkottoman yhteisymmärryksen vaikkapa seuraavien askelten kautta:
1. Eurooppa ei pysty hallitusti käsittelemään ja sulauttamaan itseensä kymmenien miljoonien, joka satojen, toimeentulosiirtolaisten kansainvaellusta ilman kulttuurinsa tuhoutumista, joten
2. Ko. Siirtolaisuus täytyy pitää omalla mantereellaan
3. Se on mahdollista perustamalla Afrikkaan afrikkalaisia varten viljelykelpoisia maatalous- ja karjankasvatusalueita YK:n tuella, nämä alueet voivat myöhemmin muuntua itsenäisiksi valtioiksi. Sama malli aasialaiselle siirtolaisuudelle.
4. Kotimaassaan vainotuksi tulleet ja sen myös asiakirjoillaan todistaneet voidaan rekrytoida töihin eurooppalaisiin yrityksiin yllä mainituilta internointileireiltä yritysten aloitteesta niiden tekemien henkilövalintojen kautta
5. Ääriuskonnollisten tutkimuksin todetun heikon sopeutuvuuden ja työllistymisen takia heidät pyritään ohjaamaan uskojensa alkukoteihin, sunnit Saudi-Arabiaan ja shiiat Iraniin
6. Kulttuuriyhteentörmäyksien välttämiseksi uusiin kotimaihin valittu työväki valmennetaan ja testataan kansalaisvalmiuksien osalta, lakien ja kulttuurin tietämys ja kunnioitus, viranomaisasiointi, työ- ja johtamiskulttuurin pelisäännöt, Suomen tasa-arvopelisäännöt ja yhteiskuntarauhan mukainen käyttäytyminen
7. Sopeutumattomat ja vakaviin rikoksiin syyllistyneet palautetaan ilman ehtoja
8. Muualta tulleiden on sopeuduttava alkuperäisväestön tapoihin eikä päinvastoin, vieraskulttuureiden erityispiirteet tulee harmonisoida valtaväestön lakien ja säädösten ehdoilla
9. Lainsäädäntö tulee neutralisoida niin, että mitkään ulkoa tuodut näkemysryhmät tai aatesuunnat eivät saa erityiskohtelua tai erivapauksia syrjimisen tai esim. vihapuheen suhteen
10. Rajakontrollit otetaan käyttöön, jotta tiedetään tarkkaan, keitä maassa on ja millä asialla.

Ehkäpä keskustelun käyminen ja menettelyistä sopiminen kohta kerrallaan voisi toimia ilman, että jäädään kinaamaan yksittäisten detaljien merkityksettömistä numeroarvoista, esiintymistiheyksistä tai maantieteellisistä sijainneista.
Voitaisko edes yrittää puhua näistä sen sijaan, että joku taas käynnistää täysin turhan kinan vaikka siitä, oliko sillä ja sillä alueella muslimitaustaisten tekemiä joukkoraiskauksia ollut sinä ja sinä aikana 32 vai 37, josta väännöstä sitten sirryttäisiinkin syttelyvaiheeseen, 32:n kannattajat haukkuvat niitä toisia rasisteiksi ja 37:n kannattajat niitä toisia suvakeiksi, vai miten se nyt sitten menikään?

Mika Sarivaara-Satta

Kehitysmaalaisten massasiirtolaisuudessa turvapaikan varjolla ei ole mahdollisuutta saavuttaa konsensusta, koska vastakkain ovat ideologinen idealisti ja raadollinen realisti, joista ensimmäinen haluaa rakentaa utopiaa, ja jälkimmäinen säilyttää olemassaolevaa. No, aika on paras tuomari tähänkin kiistaan, mutta voi olla, että tulos ei miellytä ketään.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Minusta presidentti Macronin ratkaisu on aika-näyttää -vaihtoehtoa parempi.

Toimituksen poiminnat