eskokalervo Suomen pelastaminen

Evoluutio vastaan kreationismi

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren näkemykset ovat nostatteneet näkemysväännön evoluutioteorian ja kreationismin välille.

Siinä taas kaksi ismiä tappelee ja teilaa toisiaan, ja aivan turhaan, mitään rakentavaa tai jalostunutta moisesta vuorovaikutuksesta ei ole näköjään aikaansaatavissa.
Tolkku löytyy katselemalla kysymystä laajemmin ja kauempaa. Ja niinpä samaan näkymään saadaan hyvin mahtumaan aineksia molemmista katsannoista, sekä luomisesta että evoluutiosta.


Kun ajatellaan tähtien välistä tutkimusmatkailua, on luonnollista, että tietyissä kehitysvaiheissa olevat planeetat kiinnostavat myös kehityssuuntien kokeilijoita ja joskus myös viehättyvät ajatuksesta ohjailla kehityksen suuntaa omalla DNA:llaan. "Pannaanpa ripaus meikäläistä mehua mausteeksi, jalostetaan hyväksi havaitulla aineksella".
Näin selittyvät myös arkeologeja ihmetyttävät "liian nopeat" kehityshypyt eli kallon muodon pidentymät/suurentumat. Näitähän mm. Eric von Däniken on kirjoissaan valokuvin todistellut.

Meidän tulee vain ymmärtää, että meidän geeniteknologinen osaamisemme on vain sillä kehitystasolla, millä se on. Älkäämme siis sortuko samaan ääliömäiseen ajatteluun kuin ne "tieteilijät", jotka määrittäessään Elämän vain tuntemallamme tavalla (hapellisuus, ym. rajoittunutta roskaa), väittävät tyhmyyksissään, ettei elämää voi juurikaan muualta löytyä. Tottakai Tietoisuutta ja kommunikointikykyä ympäristönsä kanssa voi olla ja esiintyä miljoonin eri tavoin jopa tuntemassamme 3D-ulottuvuudessa, saati sitten mukaan lukien muut tihentymät eli ulottuvuudet 3 - n!

Monet jumaltarustommehan kertovat taivaan pojista, jotka tulivat ja naivat maan tyttäriä - keitäpä muita Mooseksen kirjoissa kuvatut Abelin ja Kainin jälkeläisten sulhasetkaan olisivat olleet. He olivat joskus "jättiläisiä", usein matkustivat tulisilla vaunuilla, laskeutuivat jylisten, pukineet on kuvattu avaruusmalleiksi - mytologiat suorastaan pursuvat tekstejä ja kuvia näistä tuhansia vuosia sitten täällä parveilleista avaruusvieraista, jotka käyttivät pyramidi- ym. rakenteissa meille edelleenkin käsittämättömiä teknologioita.

Monoliittien painoisten esineiden siirtely ja yhteenliittämistavat ovat nykytekniikoillekin edelleen mahdottomia. Esimerkkinä vaikkapa kalliosta irrotettu kuutio, jonka kulmat ovat pyöristetyt, siis myös takakulmat jo irrotetusvaiheessa valmiiksi pyöristetyt. Jäljelle jäänyt täsmälleen irrotetun muotoinen tyhjä tila edelleen olemassa ja mittailtavissa.

Tottakai muinaiset esi-isämme jotenkin kuvasivat kokemuksensa, käsittämyydet ilmiöt olivat heille ihmeitä, avaruudesta tlleet taikurit olivat jumalia, joita pelättiin ja palvottiin, etteivät vaan käyttäisi supervoimiaan maan matosia vastaan. Heidän paluulentojensa opasteeksi ja käyttämiensä energioiden kanavointiin rakennetut pyramidit ja muut astronomisilla tarkkuuksilla tehdyt rekennelmat ovat ihmeteltävissä ja mittailtavissa vielä tänäänkin.

Myös CIA:n arkistoissa lienee paljastamistaan odottamassa valtavat aineistot kokemuksista kommunikoinnista avaruusvieraiden kanssa. Muutamat USA:n presidentit (Carter ja Obama) ehtivät jo kamppanjan aikana luvata ne paljastaakin, mutta sitten aineistoon tutustuttuaan eivät uskaltaneetkaan. Tästähän kuukauden kanava no 10 (Canal Digital) on kesän mittaan kertonut hyvinkin perusteellisesti, The Lost Evidence ja Ancient Aliens.

Ja vielä se aina tarpeellinen huomautus: älköön vain kukaan tähän teoriaan Uskoko eli ainoana totuutena pitäkö, vaihtoehdoton Uskominen jätettökään uskovaisille, me tutkijat tarkastelemme avoimin mielin kaikkia mahdollisia ja myös nykytietämykselle mahdottomia vaihtoehtoja avoimesti hillittömällä mielenkiinnolla ja luomme mielikuvituksellamme uusiakin näkymiä, teorioita, jopa kokonaisia paradigmoja. Olen itse tästä pieni esimerkki, kun nuorena opiskelijana kirjoitin kuvauksen sisäkkäisistä maailmankaikkeuksista alottaen jättiläisen varpaankynnen palasesta, josta suurentamalla myös oma maailmankaikkeitemme löytyy koko laajuudessaan.

Rajoitteenamme on siis mielikuvituksen rajallisuus, ei olevaisuuden laajuus - se on rajaton, kaikki mahdollisuudet ovat olemassa - ja niitähän olevaisuus itse luo "mielikuvituksessaan" koko ajan lisää, ja meistä jokainenhan on tuon olevaisuuden luova osa, emme vain tiedosta sitä, koska elämme dualismin unessa, jota uskonnot kynsin hampain pyrkivät ylläpitämään ulkoistamalla todellisen sisäisen jumaluutemme jonnekin taivaan tähtitarhoihin, joka tapauksessa mahdillisimman kauas, ettei vain kukaan löytäisi ilman niiden pappeja ja uskonkappaleita. Very simply, is'nt it?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Muutamat USA:n presidentit (Carter ja Obama) ehtivät jo kamppanjan aikana luvata ne paljastaakin, mutta sitten aineistoon tutustuttuaan eivät uskaltaneetkaan."

Tai toinen vaihtoehto on, että älykkäinä ihmisinä eivät uskaltaneet nolata itseään paljastamalla sellaista mitä ei ole.

En suinkaan oleta meidän olevan universumin ainoita asukkaita mutta miksi joku ottaisi yhteyttä pienehköä pölyhiukkasta kiertävään mitättömyyteen, siis universumin mittakaavassa, jos muitakin "juttukumppaneita" löytyy. Toisaalta taas matka A:sta B:hen on yhtä pitkä molempiin suuntiin, ja jos valonnopeus on max. nopeus jolla edes info voi siirtyä, niin ne alienit jotka yhteyttä ottivat ovat jo ehkä historiaa vastauksen kiiriessä eksoplaneetalle.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Sorruit siihen, mistä nimenomaan varoitin: nykykäsitysten rajoituksiin. On mieletöntä eli mielikuvituksetonta väittää valon nopeutta kaikkien tihentymien, ulottuvuuksien maksimiksi, eihän aikaa eikä ainettakaan, eikä siis koko nopeuden käsitettä, ole enää olemassa muutaman ulottuvuus-hypyn päässä. En minä ainakaan kymmenennen ulottuvuuden matkailijana olisi niin tyhmä, että lähtisin jonnekin kaukaisuuksiin (vaikka 10:ssä ei etäisyyksiä olekaan) jyryyttämään jollakin 3D:n valonnopeus-pappamopolla. Tämän verran järkeä on jopa muurahaisella, vaikka ikänsä torjui tarinat lentämisestä hupuukkina ja harhaoppisuutena, saatuaan siivet kosiolennon koittaessa, myönsi aiemman rajoittuneisuutensa ja lennähti uudesta kyvystään hurmioituneena naisiin eikä jäänyt vanhan suggestionsa vankina siivet supussa kyyhöttämään.
Ymmärtänet hävetä!
Mitä tulee Carteriin ja Obamaan, keksin helposti kymmenen muuta vaihtoehtoa vaikenemiselle, älä jää jumiin siihen yhteen toiseen, jälleen: laajenna ajattelua, vapaudu rajoitteistasi!

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

En muuten ymmärrä, enkä häpeä. Valonnopeutta suurimmaksi sallituksi sanoessani liitin määreeseen sanan "jos". Ja toisaalta jos ne ulkopuoliset alienit ovat löytäneet tavan liikkua x kertaa valonnopeudella, niin entistä vähemmän heillä on asiaa universumin "omenakempeille", eli sama jos ihminen koettaisi kommunikoida bakteerien kanssa.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa Vastaus kommenttiin #5

Eihän siinä bakteeritutkimuksessa mitään outoa ole, kun itseä on vaikea preparointipöydälle levittää ja ymmärtää, yritämme selvittää salaisuuksiamme kehityshistorian kautta eli tutkimme älyllemme paremmin ymmärrettäviä varhaisempia kehitysvaiheita. Ihminenhän on edelleen meille itsellemme melkoinen mysteeri mutta ehkäpä kuudennen ulottuvuuden neropateille kiehtova preparaatti, etenkin psyykkis-henkinen olemuspuolemme. Mahtaa siinä tytöillä monet naurut päästä kun primitiiviset tunnereaktiot, oudot harhamme ja uskomuksemme heidän monitoreilleen avautuvat kaikkine älyttömyyksineen.
Joku saattaa ilonpilaajana heittää, ettei vaan meidän omasta kehityshistoriastamme löytyis näitä samoja alkulimoja?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Pystyykö jompi kumpi teoria selittämään ne lentokoneitten pienoismallit jotka ovat tuhansia vuosia vanhoja. Ne on jopa testattu toimiviksi.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Ihan sama selitys, silloin tuhansia vuosia sitten yhteistyö avaruusvieraiden kanssa säilyneen kuva- ja tekstiaineiston mukaan oli jatkuvaa ja hyvin konkreettista: rakennettiin astronomisia laitteita ja rakennelmia, pyramideja, kulkuneuvoja sekä niiden nousu- ja laskeutumisalustoja.
Käytiin ajeluilla planeetan ulkopuolella, tutkittiin anatomiaa, sairauksia, eli kehitysapu oli laajaa ja monipuolista.
Miksi se sitten hiipui, on hyvä kysymys. Hylättiinkö meidät sotaisuutemme takia vai oliko vastaanottokykymme heille liian heikko ja turhautuivat hölmöyteemme?
Ehkäpä koko planeetta eristettiin 250.000 tuhatta vuotta sitten pahuuden kyllästämänä ristin planeettana, niin kuin Urantia-kirja antaa ymmärtää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Sorruit siihen, mistä nimenomaan varoitin: nykykäsitysten rajoituksiin."

Elokuvassa Prometheus, joka on osa 5 Alien saagassa, Noomi Rapacen henkilöhahmolta kysytään, uskooko hän vielä jumalaan, kun löydämme avaruudesta ihmisten luojat?

Noomi vastaa, tottakai, jokuhan heidätkin on luonut.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Tottakai, näytöt ovat varsin vakuuttavat sen suhteen, että kyllä avaruusvieraat lienevät nykyihmisen luomiseen vahvasti osallistuneet, olleet siis jumaliamme. Ja mikäs siinä miksi emme heitä isiksemme tunnustaisi samoin kun sen toisen isähaaran: yhteisen apinaperimän. Urantian mukaanhan syntiinlankeemus oli sitä, että tänne istutettu Aatami-suku alkoi lisääntyä evolutionaaristen eli paikallisen rodun kanssa omavaltaisesti eli suunniteltua aiemmin. Sitä ei kerrota, minkämoisen kehityshäiriön liian varhainen sekoittuminen aiheutti, tämän saatanallisen väkivaltaisuudenko, sotainnon, jonka vuoksi koko kehitysprojekti keskeytettiin tai pantiin jäihin ennen aikojaan. Ehkä vedenpaisumus oli yritys puhdistaa väkivaltaiset ainekset siinä kuitenkaan onnistumatta - jumalat pakkas kamansa ja käynnistivät tuliset vaununsa Olympoksella ja muualla asuinsijoillaan Good bye, tapelkaa keskenänne!
Anteeksi se häpeilykehotus, olin häpeämätön!

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Onko meillä muuta oikeastaan kuin rajaton mielikuvituksen voima? Se mitä sillä voimalla sitten on tarvis tehdä, lienee so. ainoastaan tekninen kysymys. Maa avaruusaluksella selviää vähemmälläkin, vähän onkii ja panee.

Ajattelin joskus myös että ns. "jumalat" olivat ne ehkä geenejämmekin roplanneet humanoidit. Minkäänlaista vakavasti otettavaa näyttöähan asiasta ei kuitenkaan ole. Ja jos onkin, pantataanko sitä tietoa ainoastaan poliittisista (uskonnollisista) syistä?

Vanhat tarinatkin on kirjoitettu ties missä huumepöllyssä, jossa palavat pensaat puhuvat ja vedet muuttuu viinaksi. En lähtisi niistäkään rakentamaan mitään olemisemme perustaa.

Olen tullut humanoideista seuraavanlaiseen lopputulokseen. Meidän universumissa juuri tällä hetkellä me olemme ihka ainoat humanoidit. Tälläisen olion kehittyminen täälläkin on vienyt aikaa tasan 13,8 miljardia maaplaneetan vuotta. So. se kaiken "evoluutiohan" alkoi jo silloin, maaplaneetalla se teki sen minkä parhaiten osasi. Maailmankaikkeus heräsi tietoisuuteen, me olemme maailmankaikkeuden silmä ja korva.

Samanlaisen kenties miljardeja onnenpotkuja vaatineen kehityksen en voi nykytiedoin kuvitella sattuneen muualla. Olkoonkin että aurinkoja, planeettoja ja kuita on kaikkeudessa enemmän kuin on hiekkaa saharassa, ei se lukumäärä takaa viellä yhtään mitään. Tarvitaan myös miljardeja muita onnenkantamoisia.

Mutta, tämä kuten sanoin, vain nykytiedoin. Parempaa tietoa odotellessa, lukekaa Carlos Castanedan "Unen-näön taito". Siinä ei tosiaankaan pidä mielikuvituksen puuttuman, huimanpuoleisia pään sisäisiä avaruusmatkoja.

Onko meillä loppujen lopuksi muuta kuin rajaton mielikuvituksemme ja sen voima ;D

Linkki lisätty jonkinlaisesta arviosta tuosta mainitusta kirjasta > http://www.piilon.net/artikkelit/painajaiset1999.html

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Entäpä ne muut aionit universumit ja niistä koostuvat superuniversumit. Jos meidän lajimme muodostui juuri näiden biljoonien mutaatioiden sattumaketjuna, miten huikeita kehitykseltään 10 potenssiin 12 paremmin onnistuneita vaihtoehtomuunnoksia niistä biljoonista universumeista löytyykään.
Heidän tutkimusmatkojensakin helppouden voi ymmärtää: ei muuta kun navigaattoriin ensin ulottuvuus 3D - nD -valikosta, jos valittiin vaikka se alkeellisin 3D, sitten kohdesuperuniversumi, sitten, universumi, sen paikallisuniversumi, sieltä valitaan joku linnunrata, sen aurinkokunta ja vaikkapa planeetta. Tämän ns. tarkentuvan haun ohella voi käyttää myös randomimpaa menettelyä: määrittelemällä eliötyyppi ja sen joitakin ominaisuuksia, päästään tutustumaan joko itseä lähellä oleviin tai siitä erityisen paljon poikkeaviin eliöstöjen olomuotoihin. Mikäli olen tulkinnut oikein, heidän navigaattorimallinsa suosittelevat pitäytymään itseä kehitystasoltaan alempien tutkimisessa, muuten voi itse joutua preparointipöydälle.
Eikös sen Don Juanin oppipojan nimi ollut Carlo, vai mitenkä se nyt oli? Vaikka jollakin hölmön synonyymillahan se vanha inkkari taisi hidasjärkistä oppilastaan enimmäkseen kutsua - silloin kun ei ollut nauruunsa tikahtua.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kesällä on lupa lentää, mielikuvituslento ei aiheuta kovin pahasti päästöjäkään ;D Jotenkin tuo biologispohjainen tietoisuuden etsiminen tuntuu nykyskenaarioiden valossa hieman rajoittuneelta. Maaplaneetalla suunnitellaan jo Homo Deusta, ihminen 2.0llaa itsestämme. Vanhemmat mahdolliset humanoidit lienevät muuttaneet itsensä jo ties miksi, täysin tunnistamattomiksi joilla ei ole enää juurikaan yhtymäkohtia reaalimaailmaamme. Tutki sitten semmosta, se voi nytkin istua nenämme päällä emmekä tajua siitä ikinä yhtään mitään ;O
HD humanversio > http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005140818.html
Jos sinne avaruusmatkalle musiikkia niin tämä innostaa mieltä, aina > https://www.youtube.com/watch?v=7gphiFVVtUI

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa Vastaus kommenttiin #13

Ei todellakaan kannata rajoittua biologisiin variaatioihin. Kommunikaatiomahdollisuuksista ei kannata huolta kantaa, jätettäköön se kehittyneempien keskustelukumppaneiden huoleksi. Me vastaamme niillä kanavilla, jotka meille avataan, riittää kun pidämme itseämme esillä, kuuluvilla, näkyvillä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Harmi, että Newton keksi gravitaatiolain. Ennen häntä ihmiset osasivat lentää.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Ihmettelin samaa, kun tytär tarhasta tultuaan lauloi ja soitti sähköuruilla päivällä oppimansa laulun. Sille ei vielä kukaan ollut kertonut, että ensin pitää opetella vuosikaudet pianon soittoa. Sama harhahan se kimalaisiakin lennättää. Kun ei vaan kukaan panisi niitä lentokouluun.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

"Rajoitteenamme on siis mielikuvituksen rajallisuus, ei olevaisuuden laajuus - se on rajaton, kaikki mahdollisuudet ovat olemassa - ja niitähän olevaisuus itse luo "mielikuvituksessaan" koko ajan lisää, ja meistä jokainenhan on tuon olevaisuuden luova osa, emme vain tiedosta sitä."

Niinpä, olemme kellon ja metrimitan vankeja!
Kun ensin hyväksymme, että olemme vain osa ääretöntä=alku=loppu ja jossa ei ole aikaa. Meillä on tämä aikaavaruus, häiriö äärettömyydessä jota pystymme mittaamaan.
Itse ajattelen, etä tällä häiriöllä pitää olla vastahäiriö koska muu ei ole mahdollista äärettömyydessä.
Mustat aukot ovat oiva kohde koska niistä ei saada mittaustuloksia eli onko tuon mustan aukon "takana" käänteinen prosessi?
Vaikka nykytietämyksen muukaan valonnopeuteen ei voi mikään massa päästä, silti olen sitä mieltä että se on mustan aukon "salaisuus", massa saavuttaa valonnopeuden jolloin ei ole aikaa ja "pysymme" äärettömässä.

Meillä vaan tämä opittu minäkuva pistää hanttiin ja siksi usein tällaiset keskustelut menevä "plörinäksi". Toinen puhuu aidasta ja toinen aidanseipäästä.

Mitä sitten on tuo tietoisuus ja mitä on oivaltaminen?
Onko oivallus jotain meidän ulkopuolella ja joka herättää ajatuksen?
Näin minä sen näen, oivallus itsessään ei jää muistiin.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Just niin, valon nopeus on rajoite ja olemassakin vain 3D:n aika-paikka -avaruudessa. Esim. kuusiulotteisessa olevaisuudessa, jossa ei ole ainetta sen enempää kuin aikaakaan, voi yhtä aikaa olla kaikissa ajoissa ja paikoissa, vaikka koko niitä käsitteitä ei ole siellä edes olemassa : j
Tietoisuus ja oivaltaminen, niiden jäsentäminen kannattaa rajoittaa tähän omaan 3D:hen.
Puhtaalla tietoisuudella ymmärrän sen "havaitsemista", mikä todella on ilman mielen, eli tahdon ja tunteiden värivärivääristymää. Meditaatiogurut opettavat avaamaan tietoisuuden ja oivaltamisen ovet tarkasteltavaan kohteeseen, vaikka kukkaan, niin että hiljentyneen mielen häiritsemättä kukan todellinen olemus avautuu tietoisuudessamme, erillisyys sen kanssa häviää ja huomaamme olevamme yhtä sen kukan kanssa. Dualismin (minä muusta todellisuudesta irrallaan) uni haihtuu puhtaan tietoisuuden yltä.
Saman voi kuvata myös niin, että kun kuviteltu valtameri häviää saarten välistä, huomaamme saaret eli itsemme ja muut vain näköharhaksi ja huomaamme olevamme yhtä ja samaa mannerta.
Ehkäpä on syytä kertoa, ettei tuo kaikki tapahdu hetkessä, vaan meditaatiossa ensin mieli puhdistuu, traumat, padotut tunteet ja kaiken maailman harhat nousevat ensin "ylös" tietoisuuteen ja haihtuvat pois, vasta unien "alta" todellisuus pääsee pikkuhiljaa avartumaan omaa vastaanottokykyämme vastaavaa tahtiaan. Todellisuusmeditaatiota voi auttaa keskittämällä päivätajunta eli mieli johonkin toisarvoiseen, merkityksettömään, jotkut toistavat jotain merkityksetöntä sointuvaa äännettä, vaikkapa wannn tai ommm tai miksikäs ei bongng. Ei kuitenkaan King Kong, koska se voi herättää mielikuvia.
Saman mielen hiljentämisen pois häiritsemästä ajatuksia tuottamasta, lörpöttelemästä, voi saavuttaa myös keskittämällä katseen, kukkaan, liekkiin, ympyrään, mihin tahansa, joka ei käynnistä pohdiskeluprosesseja.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onko faaraoilla ollut käytössä helikopteri, ökyvene, suihkukone ym. muuta jännää.
http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/80/590...

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Mielenkiintoisen näköisiä vempaimia, yksi muistuttaa konepistoolia.
Kyllä faaraoiden aikana oli varmaan ulkoista tekniikkaa käytössä, eräs kiintoisimmista ehkä painovoiman eliminointilaite, joka mahdollisti giga-kokoisten monoliittiien siirrot valtavien matkojen päästä.
PS. Poistan kaikki uskovaisten dogmaattiset ismi-"totuudet" vain lukuaikaa tuhlaavina turhina höpinöinä vaihtoehtojen pohdiskelua häiritsemästä.
Uskon veljille ja sisarille on omat fooruminsa, jossa he voivat toistella keskenään uskonvarmuuksiaan.j
Vaikka uskovaisten logiikat ovat hauskoja: hauki on kala, koska hauki sanoo olevansa kala, tai Jeesukseen uskominen on AINOA tie taivasten valtakuntaan, koska Jeesus niin sanoo Johanneksen evankeliumissa, mutta hauskanpito tai uskonkappaleiden toisteleminen ei nyt vaan ole tämän ketjun tarkoitus.
Tarkoitus on yrittää hiplata eri lähteiden kautta muodostuvaa, dokumentoitua aineistoa olevaisuudesta mahdollisimman objektiivisesti ja osua mahdollisimman lähelle niissä piilevän mahdollisen totuuden ydintä.
Sen sijaan uskonvarmuudet ovat kesken jätetyn ajattelun ja tutkinnan ennen aikojaan betonoituja, uskonvaraisia kyseenalaistamattomia ajatusluutumia.
Näitä uskonvarmuuksia eli ismejähän meillä riittää: kommun-, darwin-, kreation-, islam-, ate-, synkron-, material-, natural-, pasif-, protektion-, monote-, nepot-, polygam-, plural-, singular-, buddh-, sekular-, separat- ja sosialismi. Niin ja oma suosikkini existentialismi eli olevaisuuden jäsentämisen himo, entusiasmi.
Joustavin eli vaihtelevin taitaa olla kulinarismin ohella mekanismi, niissä on sentään sitä diversiteettiä.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Turha inttää muutosta vastaan luonnossa, sen jokainen näkee joka vuosi. Muutos on sama kuin evoluutio. Luonnossa lajit muuttuvat ekologian ja genetiikan avulla omalla matkallaan. Evoluutiolla juuri yritetään kuvata muutosta luonnossa. Sanan evoluution tilalla voisikin olla sana muutos

Mitä tulee Luojan luomiseen, niin muutoshan tarkottaa juuri sitä, että luominen vain edelleen jatkuu. Hebrean päivä sana tarkotaa myös pitkiä aikajaksojakin myös.Uusi Testamenttikin puhuu ihmisen muutoksesta eli parannuksesta jolla entinen elämä pitäs muuttua että ei enää eletä saman mallin mukaan

Toimituksen poiminnat